Λινού: Για κάθε ένα γνωστό κρούσμα υπάρχουν 10 άγνωστα, έχουμε μεγάλη διασπορά

Λινού: Για κάθε ένα γνωστό κρούσμα υπάρχουν 10 άγνωστα, έχουμε μεγάλη διασπορά

Oι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα αποτελέσει ανάχωμα στην διασπορά - Σε 8 ημέρες έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων

Ανήσυχη παρουσιάστηκε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας για τη συνέχεια της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η κ. Λινού, μιλώντας στο OPEN, ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα αποτελέσει ανάχωμα στην διασπορά, που έχει πάρει την ανηφόρα καθώς μέσα σε 8 ημέρες έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων.

"Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα. Θα έχουμε δραματική αύξηση" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού".

"Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα", τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Σημειώνεται πως, μέσα σε οχτώ μόλις ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ διπλασιάστηκαν. Στις 16 Οκτωβρίου είχαμε 508 κρούσματα και στις 24 Οκτωβρίου ανεβήκαμε στα 935.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ