Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πόσες νέες ΜΕΘ ετοιμάζονται - Πότε θα παραδοθούν

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πόσες νέες ΜΕΘ ετοιμάζονται - Πότε θα παραδοθούν

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας τόνισε ότι δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή το ενδεχόμενο lockdown, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστούς.

«Προφανέστατα», πρόσθεσε, «αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών. «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ», σημείωσε.

Για την Αττική ανέφερε ότι συγκεντρώνει το 40% με 60% των καθημερινών κρουσμάτων και εξήγησε ότι είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, δεν ισχύει ότι τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται σε αλλοδαπούς.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.

Παράλληλα με την ενίσχυση του συστήματος, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα λεγόμενα rapid test ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό. Ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ