Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές

Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές

Όποιος επιλέξει τη σχετική εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τον χρόνο αναμονής, ο οποίος και θα αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των αναμονών στα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κάνει ο Οργανισμός με μια νέα υπηρεσία που θέτει σε λειτουργία και θα αφορά αρχικά φαρμακεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό εισιτήριο https://eticket.eopyy.gov.gr που δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία.

Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eopyy.gov.gr και να επιλέξει την "Έκδοση Εισιτηρίου". Κατόπιν θα επιλέξει το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την "Έκδοση Εισιτηρίου" θα λάβει το εισιτήριό του.

Όποιος επιλέξει τη σχετική εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τον χρόνο αναμονής, ο οποίος και θα αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο (αριθμός προτεραιότητας) και το οποίο θα μπορεί είτε να το έχει στο κινητό του τηλέφωνο είτε να το εκτυπώσει.

Έτσι, θα έχει δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας στο Φαρμακείο, μέσω του κωδικού που θα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να προγραμματίζει την άφιξή του στο φαρμακείο χωρίς αναμονές και ταλαιπωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ