Πάνω από 1.000 οι νεκροί του κορονοϊού

Πάνω από 1.000 οι νεκροί του κορονοϊού

Ξεπέρασε τους χίλιους ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση της Κίνας προχώρησε στην απομάκρυνση αξιωματούχων τους οποίους έκρινε ως ανεπαρκείς.

Μεταξύ άλλων απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Υγείας στην επαρχία Χουμπέι, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία.

Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για εκατοντάδες απολύσεις κρατικών αξιωματούχων που κρίθηκαν ανεπαρκείς και απροετοίμαστοι. Ανάμεσά τους, ο υποδιοικητής του Ερυθρού Σταυρού Κίνας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας στατιστικής στο Χουμπέι.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην περιοχή παρουσίασε μείωση κατά το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, ωστόσο, η Κίνα έχει αναφέρει 40.200 κρούσματα, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε επαρχίες στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Στον υπόλοιπο κόσμο, η Βρετανία ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα του κορονοϊού τη Δευτέρα, ενώ 135 από τους 3.700 επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου Diamond Princess που βρίσκεται ακινητοποιημένο στην Ιαπωνία έχουν προσβληθεί από τον ιό. Νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν επίσης σε Χονγκ Κονγκ, Ταϊλανδή και Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντίθετα, αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα των εξετάσεων σε ασθενή στην Κύπρο για τον οποίο υπήρξαν υπόνοιες πως μπορεί να είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Επίσης αρνητικές ήταν και οι εξετάσεις σε ασθενή που υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ