Εκτός του πλαφόν συνταγογράφησης τα φάρμακα πνευμονικής υπέρτασης

Εκτός του πλαφόν συνταγογράφησης τα φάρμακα πνευμονικής υπέρτασης
Εκτός του πλαφόν συνταγογράφησης τα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, με αφορμή τεχνικό πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που είχε ως συνέπεια να εμφανίζεται σε αρκετούς γιατρούς υπέρβαση του ορίου δαπάνης συνταγογράφησης, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν είχε συμβεί.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ στη σχετική ανακοίνωσή του, οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους (τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα ) για την αντιμετώπιση της πάθησης τους.Κάποια από αυτά περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης.

Τα υπόλοιπα φάρμακα υπόκεινται στον καθορισμό των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση.

Λόγω τεχνικού προβλήματος με την ΗΔΙΚΑ, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ, εμφανίστηκε σε αρκετούς γιατρούς υπέρβαση των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης, χωρίς αυτό όμως να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Ο Οργανισμός, άμεσα, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γιατρούς για το πρόβλημα και τους κάλεσε να μην σταματήσει η συνταγογράφηση.

Το σχετικό πρόβλημα διορθώθηκε από την ΗΔΙΚΑ οπότε η συνταγογράφηση συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Επιπλέον με σημερινή του απόφαση ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός, μετά από εισήγηση της Ειδικής 7μελούς Επιτροπής της υπ΄αριθμ. 12449/7.02.2014 υπουργικής απόφασης, εξαίρεσε από το πλαφόν συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ