Πρωτιά για τη Eurobank Factors στον κλάδο

Στα 23 εκατ. τα κέρδη προ φόρου

Πρωτιά για τη Eurobank Factors στον κλάδο

Την πρώτη θέση στις υπηρεσίες factoring στην Ελλάδα διατήρησε για ένατη διαδοχική χρονιά η Eurobank Factors, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο.

Η εταιρία ακολουθεί ανοδική πορεία και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον βελτιώνει σταθερά τα μεγέθη της. Με μερίδιο που αγγίζει το 34% στην ελληνική αγορά, οι εκχωρούμενες απαιτήσεις της Eurobank Factors έφθασαν στα 4,36 δισ. ευρώ το 2016, από 4,21 δισ. ευρώ το 2015, καταγράφοντας αύξηση 3,5% σε ετήσια βάση. Η εταιρία διατηρεί ιστορικό υψηλής κερδοφορίας. Τα κέρδη προ φόρων κινήθηκαν ανοδικά και το 2016 καθώς και διαμορφώθηκαν σε 23,09 εκατ. ευρώ, έναντι 21,95 εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζοντας άνοδο 5,2%.

Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, η πελατοκεντρική προσέγγιση και η αναζήτηση καινοτόμων, αξιόπιστων λύσεων καθιστούν τη Eurobank Factors leader στην εγχώρια αγορά factoring, ενώ η εταιρεία αποσπά συστηματικά σημαντικές διακρίσεις και στο εξωτερικό για τις υπηρεσίες που παρέχει στο διεθνές factoring.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2017 η Eurobank Factors βραβεύτηκε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως για τις υπηρεσίες εξαγωγικού factoring με βάση τη βαθμολογία που ανακοινώθηκε στο 49ο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού F.C.I – Factors Chain International, που διεξήχθη στη Λίμα του Περού έχοντας παράλληλα κατακτήσει –για τέταρτη διαδοχική χρονιά- την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Πρόκειται για κορυφαία διάκριση στην αγορά factoring διεθνώς, δεδομένου ότι η αξιολόγηση προκύπτει με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του F.C.I. βάσει ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, όπως η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο ετήσιος τζίρος. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, η εταιρεία είχε αποσπάσει δύο φορές το πρώτο βραβείο διεθνώς, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό επίτευγμα δεδομένου του ισχυρού διεθνούς ανταγωνισμού στον κλάδο