ΕΚΤ: Αυξήθηκαν τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά

ΕΚΤ: Αυξήθηκαν τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά
Τα δάνεια αυξήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα στοιχεία έρχονται ενόψει του νέου κύκλου χορήγησης φθηνής ρευστότητας στις τράπεζες της περιοχής σε αντάλλαγμα δανεισμού προς νοικοκυριά και εταιρίες, το οποίο η ΕΚΤ ευελπιστεί πως θα αναζωπυρώσει την οικονομική δραστηριότητα στο μπλοκ.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο, έναντι ετήσιας αύξησης 1,4% που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο. Τα δάνεια προς εταιρίες αυξήθηκαν κατά 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι ανάπτυξης 0,6% τον Ιανουάριο.

Η ΕΚΤ ανέφερε επίσης ότι ο ευρύς δείκτης της για την προσφορά χρήματος, M3, αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση, το οποίο συνάδει με τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street Journal.

Το MarketWatch θυμίζει πως η κεντρική τράπεζα αποφάσισε νωρίτερα αυτό το μήνα πως θα προσφέρει φθηνά δάνεια στις τράπεζες μέσω της δεύτερη φάσης των μακροπρόθεσμων δανείων TLTRO. Τα δάνεια, τα οποία λήγουν σε τέσσερα χρόνια, θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ