Ντράγκι: Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουμε εάν θα αυξήσουμε το QE

Ντράγκι: Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουμε εάν θα αυξήσουμε το QE
Στη δήλωση ότι η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει αν θα αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, το ισχυρότερο ευρώ και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων έχουν επιδεινώσει το outlook για τον πληθωρισμό, αλλά χρειάζονται περισσότερες ενδείξεις για να αποφασιστεί αν οι παράγοντες αυτοί θα έχουν μακρορπόθεσμο αντίκτυπο, ανέφερε ο κ. Ντράγκι σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Περισσότερος χρόνος είναι απαραίτητος για να καθοριστεί αν η απώλεια της αναπτυξιακής ορμής στις αναδυόμενες αγορές είναι προσωρινής ή μόνιμης φύσης και να αξιολογηθούν οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την πτώση στις διεθνείς τιμές των εμπορευμάτων και πίσω από τα πρόσφατα επεισόδια έντονης μεταβλητότητας στις αγορές» ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

«Θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες και τον αντίκτυπο τους στο outlook για την σταθερότητα των τιμών» πρόσθεσε.