Ρωσική τράπεζα προειδοποιεί ότι οι κυρώσεις θα καταστρέψουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

Ρωσική τράπεζα προειδοποιεί ότι οι κυρώσεις θα καταστρέψουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα
Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής τράπεζας VTB δήλωσε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για την κρίση στην Ουκρανία είναι ανάρμοστες και προειδοποίησε για εν δυνάμεις καταστροφικές συνέπειες για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

"Ασφαλώς οι κυρώσεις αυτές είναι ανάρμοστες και ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα ούτε στις νομικές προδιαγραφές των υφιστάμενων διεθνών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της τραπεζικής", δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο Αντρέι Κόστιν, η τράπεζα του οποίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ρωσίας. "Πιστεύω ότι αν δεν λάβουμε μέτρα για να σταματήσουμε τέτοιες μονομερείς ενέργειες, μπορεί να δούμε συνέπειες καταστροφικές για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα", πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, οι τιμές των μετοχών έπεσαν σήμερα στη Μόσχα μετά την ανακοίνωση των νέων αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων.
Ο δείκτης MICEX των συναλλαγών σε ρούβλια σημείωσε πτώση 2,5% κατά τις πρώτες συναλλαγές.
Οι μετοχές της Rosneft σημείωσαν πτώση κατά 6% μέσα σ' ένα λεπτό από την έναρξη των συναλλαγών, ενώ αυ΄τες της Novatek, της δεύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου, σημείωσαν πτώση κατά 5,5%. Η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση κατά 1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ