Οι τράπεζες θα διπλασιάσουν τα στεγαστικά δάνεια φέτος και το 2015

Οι τράπεζες θα διπλασιάσουν τα στεγαστικά δάνεια φέτος και το 2015
Το 2015 «θα είναι έτος καμπής για την Ελληνική αγορά στεγαστικών δανείων», δήλωσε ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank Θεόδωρος Καλαντώνης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

«Ο κόσμος θα αντιληφθεί, ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν περαιτέρω, η λανθάνουσα ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι τράπεζες θα είναι πιο ενεργές στη χορήγηση νέων δανείων» δήλωσε ο κ. Καλαντώνης. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες, ενθαρρυμένες καθώς η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, σχεδιάζουν να διπλασιάσουν φέτος τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων και πιθανόν να τις διπλασιάσουν πάλι το 2015.
Οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ το 2007, όταν έφθασαν στο αποκορύφωμά τους, σε 250 εκατομμύρια ευρώ πέρσι, σημείωσε ο κ. Καλαντώνης. Αναφερόμενος στις συνέπειες που θα υπάρξουν από τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις κατασχέσεις ακινήτων για χρέη στις τράπεζες, ο κ. Καλαντώνης δήλωσε, ότι «βλέπουμε περισσότερες κατασχέσεις να έρχονται, επειδή τώρα είναι ουσιαστικά μηδενικές. Αλλά θα κυνηγήσουμε ανθρώπους, μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε ισχυρές ενδείξεις, ότι μπορούν να πληρώσουν, αλλά έχουν επιλέξει να μην το κάνουν».