Λογαριασμοί μισθοδοσίας: και γλιτώνεις (κατάσχεση) και κερδίζεις (τόκους έως 5%)

Λογαριασμοί μισθοδοσίας: και γλιτώνεις (κατάσχεση) και κερδίζεις (τόκους έως 5%)
Οι λογαριασμοί μισθοδοσίας «αντέχουν» στις πιέσεις από την γενικευμένη πτώση των επιτοκίων. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η «έρευνα αγοράς» από την οποία έρχονται στο φως προϊόντα που αποφέρουν τόκο έως και 5%  έστω και για ένα μικρό μέρος του υπολοίπου. Και δεν ξεχνάμε: δηλώνουμε ποιος  είναι ο μισθοδοτικός μας λογαριασμός για να αποφύγουμε την κατάσχεση του μισθού μας από την εφορία. Ο νόμος που αυξάνει το ακατάσχετο στα 1500 ευρώ δεν ψηφίστηκε ακόμη αλλά που θα πάει, θα κατατεθεί και αυτός…  

Της Έφης Καραγεώργου.

«Αντέχουν» ακόμα τα επιτόκια των λογαριασμών μισθοδοσίας καθώς φτάνουν ως το 5%. Μετά τη βουτιά που έχουν κάνει όλα τα επιτόκια σε απλές, αλλά και προθεσμιακές καταθέσεις, τα οποία δεν υπερβαίνουν το 0,4% και 2,8% αντίστοιχα, τα επιτόκια στους λογαριασμούς μισθοδοσίας «κρατάνε». Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλέον εφαρμόζονται σε μικρότερα υπόλοιπα.

Και φυσικά αν το υπόλοιπο υπερβεί το ανώτατο όριο που έχει θέσει η τράπεζα, τότε το επιτόκιο μειώνεται αυτόματα στο 0,5% με 0,75%

Συγκεκριμένα:

Η Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό αποδοχών συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων προσφέρει επιτόκιο 3% για τα πρώτα 5.000 ευρώ. Η τράπεζα διπλασιάζει δύο φορές το χρόνο το επιτόκιο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) με αποτέλεσμα το μέσο επιτόκιο να αυξάνεται στο 3,5%.

Η AlphaBankστον λογαριασμό μισθοδοσίας και για υπόλοιπα ως 1.000 ευρώ προσφέρει επιτόκιο 2%.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον λογαριασμό ΤΤ Μισθοδοσία Plusπροσφέρει επιτόκιο 5% για τα πρώτα 3.000 ευρώ.

Η AtticaBankστον λογαριασμό μισθοδοσίας για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους δίνει επιτόκιο 3% για υπόλοιπα ως 5.000 ευρώ.

Η Γενική Τράπεζα στον λογαριασμό μισθοδοσίας superplusιδιωτικός προσφέρει επιτόκιο 3% για ποσά ως 5.000 ευρώ, και στον λογαριασμό Extraδημοσίων υπαλλήλων 5% για ποσά ως 1.000 ευρώ.

Η Eurobankστον λογαριασμό μισθοδοσίας- σύνταξης «πάντα νέοι» για υπόλοιπα μέχρι 5.000 ευρώ, δίνει επιτόκιο 1,75%.

Τέλος η Εθνική Τράπεζα, στο λογαριασμό μισθοδοσίας προσφέρει επιτόκιο 0,5% για υπόλοιπα ως 5.000 ευρώ.

Σημειώνουμε ότι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των λεγόμενων «καταθέσεων μιας ημέρας» (ταμιευτηρίου, όψεως κλπ) των νοικοκυριών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 0,37%. Στις προθεσμιακές, το μέσο επιτόκιο παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 2,82%.Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 1,81% στο τέλος του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ