Ετοιμάζεστε για τριήμερο; Δείτε ποια ATM δεν θα σας δώσουν λεφτά

Ετοιμάζεστε για τριήμερο; Δείτε ποια ATM δεν θα σας δώσουν λεφτά
Ξεκινάει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αλλά κάποιοι θα μείνουν στην Αθήνα να δουλέψουν. Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των συστημάτων δύο τραπεζών, κίνηση που αφορά εκατομμύρια καταθέτες. Κατά την ενοποίηση, θα υπάρξουν διαστήματα κατά τα οποία δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε βασικές εργασίες όπως η ανάληψη χρημάτων από ATM. Δείτε τις οδηγίες που δόθηκαν από τις τράπεζες για να μην μείνετε χωρίς ρευστό.  

Οι δύο τράπεζες που ενώνουν τα πληροφοριακά τους συστήματα σε ένα δεν είναι άλλες από την AlphaBank και την Εμπορική. Η διαδικασία ξεκινάει από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου. Από την Τρίτη, οι δύο τράπεζες θα έχουν γίνει μια και μηχανογραφικά κάτι που θα εξυπηρετήσει αφάνταστα τους πελάτες ειδικά της Εμπορικής οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όλες τις δουλειές τους από ένα δίκτυο με τουλάχιστον 1100 καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα υπάρξουν και διακοπές ορισμένων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, οι χρεωστικές κάρτες της Εμπορικής, (cashcards) δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναλήψεις σε ATMάλλων τραπεζών παρά μόνο στα ATMτης AlphaBank. Τι πρόκειται να συμβεί μέσα σε αυτό το τριήμερο;

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της ενοποιήσεως, θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από ΑΤΜ με όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που όμως θα αποκατασταθούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν.
  • Από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα Καταστήματα διευρυμένου ωραρίου της Τραπέζης, συμπεριλαμβανομένου του Καταστήματος του Αερολιμένος Αθηνών.
  • Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013, οι βασικές συναλλαγές (αναλήψεις, ερωτήσεις υπολοίπου) με κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και όχι από τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών.
  • Η λειτουργία των καρτών εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα διακοπεί μεταξύ 4.00π.μ. και 10.00 π.μ. της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου.
  • Από τις 8.00μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, θα διακοπεί οριστικά η λειτουργία των υπηρεσιών Emporiki e-Banking, Emporiki Mobile Banking και Emporiki Phone Banking. Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, οι πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Μobile Banking και Alpha Phone Banking αντιστοίχως.
  • Από τις 4.00μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, δεν θα είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία Μαζικών Πληρωμών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki e-business pay). Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, η υπηρεσία θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank.
  • Η υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki Secure e-Commerce) θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank την εβδομάδα 21-25 Οκτωβρίου 2013.

Όλοι οι Πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την ενιαία Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως της Alpha Bank στα τηλέφωνα 801 11 326 0000 (από σταθερό και κλήσεις από την Ελλάδα) και +30 210 326 0000 (από κινητό και κλήσεις από το εξωτερικό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ