Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγορεύει στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί το TikTok

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγορεύει στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί το TikTok

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαγόρευσε στο προσωπικό να χρησιμοποιεί το Tik Tok,  λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που σχετίζονται με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της εφαρμογής κοινωνικών μέσων και την κινεζική ιδιοκτησία.

Το προσωπικό διατάχθηκε να διαγράψει την εφαρμογή σύντομων βίντεο από κινητά τηλέφωνα και εταιρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών συσκευών που χρησιμοποιούν εφαρμογές προμήθειας, ανέφεραν άτομα εξοικειωμένα με το θέμα. Οι υπάλληλοι έλαβαν προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου για να απαλλαγούν από αυτό, ανέφερε η επιτροπή σε ένα email προς τους υπαλλήλους την Πέμπτη που προβλήθηκε από το Bloomberg.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον πιθανό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας του TikTok, υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με την κινεζική μητρική εταιρεία του, ByteDance Ltd. Η απαγόρευση της ΕΕ ακολουθεί την απόφαση του Κογκρέσου τω ΗΠΑ, στα τέλη του περασμένου έτους, να περιορίσει το TikTok από συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών διερευνά επίσης πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με κυβερνητικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν το TikTok στα τηλέφωνά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ