COSMOTE: Επανάσταση στο σταθερό internet με έως και 5πλασιες ταχύτητες στο COSMOTE FIBER

COSMOTE: Επανάσταση στο σταθερό internet με έως και 5πλασιες ταχύτητες στο COSMOTE FIBER

Συνεχίζεται η ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας.

Η COSMOTE φέρνει την επανάσταση στο σταθερό Internet, καθώς ασύλληπτες ταχύτητες 1Gbps έρχονται για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. H εμπορική διάθεση ταχυτήτων 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) είναι πλέον γεγονός. Έως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια.

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ, ενώ όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου 5 δισ. ευρώ επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με νέο επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις υποδομές του μέλλοντος. Μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης, και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Όπως δήλωσε ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος: «… Η απόφαση αυτή αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της θέσης της χώρας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς δείκτες, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, και στη βελτίωση της καθημερινότητας των σπιτιών και των επιχειρήσεων. Είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit.»

Εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες με πολλαπλά οφέλη για το σπίτι και την επιχείρηση

Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών είναι προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με αναμφισβήτητη θετική επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Σύνδεση με 100% οπτική ίνα έως την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης σημαίνει εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα Internet. Το FTTH προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα με ταχύτερο downloading και uploading, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα σύνδεσης στο Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία). Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο πελάτης (είτε οικιακός, είτε επιχείρηση) έχει σταθερή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ