ΟΤΕ: Σε διαπραγματεύσεις για Telekom Romania και Telekom Romania Mobile

ΟΤΕ: Σε διαπραγματεύσεις για Telekom Romania και Telekom Romania Mobile

Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις

Ο ΟΤΕ διερευνά στρατηγικές επιλογές σχετικά με τη συμμετοχή του στην Telekom Romania και την Telekom Romania Mobile, μεταξύ των οποίων και την πώληση των εν λόγω συμμετοχών, και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενα μέρη.

Τα παραπάνω αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωση του σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ επισημαίνει τα εξής:

"1. Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε σύναψη προκαταρκτικής συμφωνίας για την απόκτηση του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania μεταξύ της Orange και του Υπουργείου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Ρουμανίας, ο ΟΤΕ δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τυχόν συμφωνίες άλλων εταιρειών με κρατικούς φορείς σχετικά με τη συμμετοχή του Ρουμανικού Δημοσίου στην Telekom Romania.

Σημειώνουμε επίσης, όπως ήδη έχει αναφερθεί, πως ο ΟΤΕ διερευνά στρατηγικές επιλογές σχετικά με τη συμμετοχή του στην Telekom Romania και την Telekom Romania Mobile, μεταξύ των οποίων και την πώληση των εν λόγω συμμετοχών, και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενα μέρη.

2. Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εάν και εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ