ΟΤΕ: Οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα

ΟΤΕ: Οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα

Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι και την επιχείρηση.

Στη νέα ψηφιακή εποχή οι επαναστατικές τεχνολογίες αλλάζουν την καθημερινότητα με εκθετικούς ρυθμούς, έχοντας σημαντική επίδραση στην οικονομία, την εργασία, τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, την ιατρική. Για τη χώρα και τις επιχειρήσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι οι σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και ο Όμιλος ΟΤΕ τις υλοποιεί. Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις του στην Ελλάδα για δίκτυα νέας γενιάς ξεπέρασαν τα ?2 δισ., ενώ έχει ήδη εξαγγείλει νέες επενδύσεις ύψους ?1,5 δισ. έως το 2020.

Οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα

Ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, εγκαθιστώντας οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα.

Σε διάστημα μόλις 8 μηνών, ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει για την Α? φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς. Ως αποτέλεσμα, το COSMOTE Fiber είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος διαδρομής 43.000 χιλιόμετρα, και παρέχει εμπορικά ταχύτητες έως 200Mbps, ένα ορόσημο, για την αγορά και τις τηλεπικοινωνίες.

Ο Όμιλος ΟΤΕ φέρνει τις οπτικές ίνες σε ακόμη περισσότερες γειτονιές. Με την ολοκλήρωση του έργου που ανέλαβε στο πλαίσιο της Γ? φάσης του Κανονισμού, περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε 650 περιοχές σε όλη την Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση σε πολύ γρήγορο internet μέσω οπτικών ινών. Μέχρι το 2020, θα ενεργοποιήσει συνολικά πάνω από 4.000 νέες καμπίνες.

Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι και την επιχείρηση. Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος προχωρά μέσα στο 2018 στη δημιουργία δικτύου αρχιτεκτονικής Fiber to the Home σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δίνοντας πρόσβαση σε ταχύτητες έως 1Gbps.

Πρόσφατα ο Όμιλος ΟΤΕ ολοκλήρωσε επιτυχώς και εντός χρονοδιαγράμματος ένα έργο πνοής για τις απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας. Στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband, ο Όμιλος δημιούργησε ένα νέο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 12.000 χιλιομέτρων. Μέσω του δικτύου αυτού, 323.000 κάτοικοι αγροτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες και γρήγορο Internet έως 50Mbps.

COSMOTE: Το καλύτερο δίκτυο Mobile Internet της χώρας

Το βραβείο Greeces Fastest Mobile Network 2017? απένειμε στην COSMOTE η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων OOKLA. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο φορέα, το δίκτυο κινητής COSMOTE είναι ταχύτερο κατά 70% σε επίδοση download και κατά 30% σε upload από τον δεύτερο πάροχο. Την υπεροχή του δικτύου κινητής COSMOTE επιβεβαίωσε και η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων P3 Communications, η οποία απένειμε για τρίτη συνεχή χρονιά στην COSMOTE την πιστοποίηση ?Best in Test?, για τις καλύτερες υπηρεσίες φωνής και Mobile Internet στην Ελλάδα.

To δίκτυο COSMOTE 4G καλύπτει σήμερα το 97% του πληθυσμού, παραμένοντας Νο1 με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Αντίστοιχα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+ έχει φθάσει ήδη το 90%. Στόχος για το 2018 είναι να υπάρχει κάλυψη 4G παντού, και στις τελευταίες αραιοκατοικημένες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΤΕ προετοιμάζεται για το 5G, που αποτελεί το κοντινό μέλλον των τηλεπικοινωνιών, αποκτώντας τεχνογνωσία με τη συμμετοχή του σε 11 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα 5G. Πρόσφατα, η COSMOTE παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα live demo της τεχνολογίας 5G, όπου πέτυχε ταχύτητες 4,5Gbps.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ