Νέο μεγάλο deal στον κλάδο τηλεπικοινωνίας - Συγχωνεύονται Vodafone και Three UK

Νέο μεγάλο deal στον κλάδο τηλεπικοινωνίας - Συγχωνεύονται Vodafone και Three UK

Έρχονται επενδύσεις 11 δισ. στερλινών

Νέο μεγάλο deal στον κλάδο τηλεπικοινωνίας του Ηνωμένο Βασιλείου ανακοίνωσαν η Vodafone και η CK Hutchison, η οποία διατηρεί το δίκτυο κινητής Three UK.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητες στην Βρετανία, με τις διμερείς διαπραγματεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν πριν έναν χρόνο, να έχουν αίσιο τέλος.

Στο νέο σχήμα, η Vodafone θα διατηρεί το 51% των μετοχών, ενώ η CK Hutchison θα διαθέτει το 49%.

O νυν διευθύνων σύμβουλος της Vodafone UK θα «τρέξει» τον νέο οργανισμό από τη θέση του επικεφαλής, ενώ ο οικονομικός διευθυντής της Three UK θα αναλάβει καθήκοντα CFO.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2024 και εναπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών.

Η κοινή εταιρεία φιλοδοξεί να επενδύσει το ποσό των 11 δισ. στερλινών στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στην επόμενη 10ετία.

Το παραπάνω deal επέρχεται στον απόηχο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Vodafone, το οποίο ανακοινώθηκε πριν μερικές εβδομάδες και το οποίο προβλέπει τον άρδην μετασχηματισμό του Ομίλου.

Η σύμπραξη του βρετανικού τμήματος της Vodafone με την Three UK θα περιορίσει τον αριθμό των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στο Ην. Βασίλειο σε μόλις τρεις, καθώς τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκε μια γενναία προσαρμογή του κλάδου.

Αυτήν την στιγμή, Vodafone και Three υπολείπονται των ανταγωνιστών τους. Δηλαδή της EE, η οποία ανήκει στην BT, και της O2, η οποία ελέγχεται από τις Telefonica και Liberty Global.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ