Ποδαρικό με λουκέτο στα φαρμακεία

Ποδαρικό με λουκέτο στα φαρμακεία
  Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία, σήμερα 2 και αύριο 3 Ιανουαρίου, προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά την απόφαση των υπουργών υγείας και Εργασίας, να μειώσει το ποσοστό κέρδους τους.

Μάλιστα ο σύλλογος από χθες ανέστειλε την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής, καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε κοινή συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Φ.Σ. Αττικής, του Φ.Σ. Πειραιά με την συμμετοχή προέδρων μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και του υπουργού Εργασίας για το Φάρμακο, διαπιστώθηκε ότι:

Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων

Ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο

Συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».

Σε νέα συνεδρίαση την επομένη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ.Αμπατζόγλου, μάλιστα τόνισε: «την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών».

«Τον καθιστούμε υπεύθυνο για το χάος που θα επικρατήσει από το νέο έτος στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης» προειδοποιεί ο ίδιος.