Επί ποδός πολέμου η ΕΛ.ΑΣ εν όψει Πάσχα - Μακριά από...σούβλες

Μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού

Επί ποδός πολέμου η ΕΛ.ΑΣ εν όψει Πάσχα - Μακριά από...σούβλες

Ειδικός σχεδιασμός για την Αττική.

Στην εφαρμογή ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού προχωράει από σήμερα η Αστυνομία ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, καθώς οι μέρες αυτές και η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες για την αποτροπή της εξέλιξης της επιδημίας.

Ειδικά για την Αττική, εκτός από τα διόδια και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πού έχουν "σφραγιστεί" ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

- Μπλόκα σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, (λεωφόρο Μαραθώνος, Λαυρίου, Αθηνών- Σουνίου, Παραλιακή, Λεωφόρο Διονύσου, κ.λπ.). -

-Έντονη παρουσία έξω από ναούς από σήμερα και κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση,

- Αυξημένη επιτήρηση από σήμερα, με περιπολίες και μόνιμη παρουσία αστυνομικών στην Βαρβάκειο αγορά, στην Λαχαναγορά και στις περιφερειακές αγορές, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας,

- Αυστηρούς ελέγχους σε ανοιχτούς χώρους όπως το Ζάππειο, Φιλοπάππου, Πεδίο του Άρεως, Τατόι, άλση και πλατείες, ιδίως την ημέρα του Πάσχα. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους έχουν εντολές να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και να ζητούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το λόγο της κατ' εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών και ιδιαίτερα την μετάβαση σε πρόσωπα που έχει ανάγκη βοηθείας. Σε περίπτωση που αυτό δεν αποδεικνύεται θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ στους παραβάτες.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν συναθροίσεις σε σπίτια και εξοχικά, όπου δεν θα τηρούνται οι αποστάσεις και να παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους, γι' αυτό τα μέτρα της Αστυνομίας εστιάζονται κυρίως στην αποτροπή της απομάκρυνσης από τα αστικά κέντρα, των συγκεντρώσεων σε πάρκα και υπαίθριους χώρους, γύρω από χώρους λατρείας, στις αγορές και στους σταθμούς λεωφορείων.

"Η ΕΛΑΣ και τις άγιες αυτές μέρες θα είναι στο δρόμο για να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο", τόνισε ο υφυπουργός κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε: "Ο σκοπός είναι το καλό αποτέλεσμα που μέχρι τώρα όλοι μαζί έχουμε πετύχει στο θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας να το διατηρήσουμε και αυτή την κρίσιμη εορταστική περίοδο. Εμπιστευόμαστε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και από αυτή την σκληρή δοκιμασία. Μένοντας στο σπίτι κλείνουμε την πόρτα στο θάνατο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε την επόμενη χρονιά και στο μέλλον να ξαναγοράσουμε το Πάσχα όλοι μαζί και να μπούμε γρήγορα σε ρυθμό οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας. Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους".