Δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο και η ΔΕΗ δεν του έκοψε το ρεύμα

Δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο και η ΔΕΗ δεν του έκοψε το ρεύμα
  Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε χθες απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης, σε συγκεκριμένη κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες ( της κατοικίας) δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.

Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το "υπέρογκο" ποσό για το ειδικό τέλος.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, που υπερασπίστηκε την υπόθεση στο δικαστήριο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για απόφαση "πιλότο" και με βάση την οποία, ουσιαστικά, το κράτος θα οδηγηθεί σε ρύθμιση.

Ο κ. Μαργιέλης πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο λάθος στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια -για την οποία εκδόθηκε απόφαση- συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία και τόνισε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων. Προσδιόρισε δε, ότι θα καταθέσει ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς.

ΑΠΕ