Τα πρωτοσέλιδα των εφημερλιων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερλιων
Τα νέα και οι ειδήσεις από ταπρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 7 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χάθηκε ο έλεγχος με τους μετανάστες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «επεισόδια και ξύλο με «καθοδηγητές» τους πρώην συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ. Η στημένη απεργία πείνας και το απαγορευτικό στον υπουργό που ομολόγησε: «Κάνουν πλέον κουμάντο οι ΜΚΟ» ».

ΕΘΝΟΣ: «Προσωρινή εισφορά 10% για μπλοκάκια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «προσωρινό «κόφτη» στο 10% για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών σχεδιάζει το υπ.Εργασίας, επιχειρώντας να βάλει φρένο στις υπέρμετρες επιβαρύνσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Χαράτσια-σοκ και κάτω από το αφορολόγητο!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «φόροι-φωτιά και για όσους δηλώνουν κάτω από 6.000 ευρώ κρύβει η μείωση του αφορολόγητου ορίου. Τα τεκμήρια διαβίωσης θα παγιδεύσουν εκατομμύρια χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους».

ΕΣΤΙΑ: «Ιδανικοί αυτόχειρες την ώρα της κρίσεως»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το πολιτικό σύστημα δίνει ξανά σε μια κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα και τον κόσμο ρεσιτάλ ανωριμότητος. Συμπεριφέρεται και πάλι ως ο χρήσιμος ηλίθιος. Πρώτη ήρξατο χειρών αδίκων η καταποντιζόμενη στις δημοσκοπήσεις κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Η ΑΥΓΗ: «Μεταβατικό 10% για τα μπλοκάκια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται με ΔΠΥ σε έναν ή δύο εργοδότες, καθώς και σε μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία εκδίδουν ΦΠΥ προσφέρει μεταβατική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» και εντός της ημέρας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Γέφυρες των στεναγμών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «περιμένοντας τις αποφάσεις του ΔΝΤ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή με Νέα Υόρκη, Βερολίνο και Αθήνα, αναζητά τρόπους να αρθούν τα εμπόδια ώστε να κλείσει η αξιολόγηση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στον «αέρα» η διαπραγμάτευση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ υιοθέτησε χθες την έκθεση για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του χρέους που διατηρεί το χάσμα μεταξύ των πιστωτών και ανεβάζει τον πήχυ των απαιτήσεων από την Αθήνα , ενώ απέφυγε να πάρει αποφάσεις για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια το συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «κορυφώνονται τα αντιλαϊκά παζάρια σε όλα τα επίπεδα για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» μετά και τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΝΤ, όπου παραπέμφθηκαν σε επόμενη φάση οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την πλήρη συμμετοχή του στο 3ο μνημόνιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Στους πέντε ανέμους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η τεχνητή αισιοδοξία που προσπαθεί να καλλιεργήσει εκ νέου η κυβέρνηση για επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν συνδέεται με όσα εκπέμπονται από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα».

KONTRA NEWS: «Φτιάξτε σχέδιο για τη δραχμή και ας μη χρειαστεί!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όταν το ζήτημα της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθεται επιτακτικά από τον πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ και αποτελεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα σε Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και ένα σωρό άλλες μικρότερες χώρες, ενώ η Αγγλία ήδη αποχώρησε, είναι εγκληματική η αμέλεια των Ελληνικών κομμάτων να μην έχουν συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στην κόψη του ξυραφιού»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης μέσα στον μήνα. Έτοιμος να παρέμβει ο Ντέισελμπλουμ εφόσον υπάρξει λευκός καπνός».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τρία ηχηρά μηνύματα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο αναζητείται τα επόμενα 24ωρα, έδαφος για συμφωνία μεταξύ Θεσμών-Αθήνας, μετά το νέο, στίγμα, χθες από το ΔΝΤ, αλλά και τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν Φρανκφούρτη και Βερολίνο».