Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 1 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκοτώνει το Μνημόνιο!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το Μνημόνιο "σκοτώνει" τους εργαζομένους αλλά και τους ανέργους, όπως αποδεικνύει η κατακόρυφη επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας, τα τελευταία επτά χρόνια που η οικονομική κρίση έχει λυγίσει τη χώρα".

ΕΘΝΟΣ: "Μείωση εισακτέων έως 50%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Ανώτατες Σχολές ζητούν οι πρυτάνεις. Στις εισηγήσεις που απέστειλαν προς το υπουργείο Παιδείας κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση, κενά στο διδακτικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και αυξημένο αριθμό φοιτητών λόγω των μετεγγραφών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελεσίγραφο για αφορολόγητο, συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόταση-πακέτο με μείωση του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2018 (ενώ θα συνεχίζεται το τρίτο Μνημόνιο) και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μια δεκαετία με αντάλλαγμα τη λύση για το χρέος έχουν έτοιμη να στείλουν οι θεσμοί στην Ελλάδα με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό πρόγραμμα".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ευρώπη που υποτροπιάζει. Τα γερμανικά παραπτώματα και εμείς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "...τα ευρήματα έρευνας που δημοσιεύει το "Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση", επικαλούμενο στοιχεία από την βάση δεδομένων του ΔΝΤ, καταρρίπτουν το μύθο των απροσάρμοστων Ελλήνων και των πειθαρχημένων Ευρωπαίων. Δεκατρείς φορές έχει τεθεί ζήτημα παραβιάσεως του Συμφώνου Σταθερότητας (όριο ελλείμματος 3%) από ενάρξεως εφαρμογής του για την Γαλλία . Δώδεκα φορές για την Μεγάλη Βρεταννία. Εννέα φορές για την Ισπανία και την Ιταλία. Επτά φορές για την Γερμανία! Και πέντε φορές για την Σλοβακία. Προς τι λοιπόν το ελληνικό bullying; Κρείτον το σιγάν".

Η ΑΥΓΗ: "Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαστάσεις ακήρυχτου πολέμου προσλαμβάνει η αντιπαράθεση της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ υπό τον Τραμπ με την ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδιαίτερα το Βερολίνο. Σύμβουλος του Τραμπ χαρακτήρισε το ευρώ "μεταμφιεσμένο υποτιμημένο μάρκο" μέσω του οποίου η Γερμανία εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους της και τις ΗΠΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Της μιας δραχμής τα...τελεσίγραφα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με οικονομική ασφυξία που παραπέμπει σε Grexit απειλεί ο Σόιμπλε, ο οποίος διαμηνύει ότι "εάν η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείσει επιτυχώς, δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας". Την ίδια ώρα, η αναφορά του Νίκου Ξυδάκη πως "η χώρα υπήρχε διακόσια χρόνια πριν μπούμε στο ευρώ" προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που έσπευσε να επαναφέρει την επιχειρηματολογία περασμένων ετών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαρύ κλίμα και δραχμολογία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αβεβαιότητα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτυπώνεται έντονα στην αγορά ομολόγων και στις μετοχές, ενώ ορατές είναι οι επιπτώσεις στις καταθέσεις και στα "κόκκινα" δάνεια. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων πλησίασε το 8% , ενώ ο τίτλος που λήγει τον Ιούλιο του 2017, δηλαδή σε περίπου πέντε μήνες έχει απόδοση υψηλότερη του 12%".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε φανερούς και κρυφούς εκβιασμούς".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκηνικό εκβιασμού του λαού στήνουν κυβέρνηση-κουαρτέτο και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα το αντιλαϊκό πακέτο που διαπραγματεύονται στις πλάτες του. Τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες μέρες και οι "αβεβαιότητες" που προκαλεί η καθυστέρηση της "αξιολόγησης" , αντανακλούν ανησυχίες της αστικής τάξης που καμιά σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα και αξιοποιούνται για να εγκλωβίσουν το λαό σε ψευτοδιλήμματα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι δραχμιστές ξανάρχονται".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν έχουν τέλος οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι νέες διολισθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή στη δραχμή, έστω και ως θεωρητική συζήτηση. Την ώρα που η χώρα κινείται και πάλι στο όριο , με τους δανειστές να επιμένουν στις απαιτήσεις τους, η αδρανούσα κυβέρνηση μεταξύ χάους και αφασίας αφήνει να αιωρούνται σενάρια καταστροφής".
Kontranews: "Δήλωσε ότι θα καταργήσει το Ευρώ και την Ευρωβουλή!!!Σκάβει το λάκκο της Μέρκελ η Μ. Λεπέν".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το λάκκο της Μέρκελ σκάβει η Μαρίν Λε Πεν, μετατρέποντας τις προεδρικές εκλογές σε δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και την κατάργηση του Ευρωκοινοβουλίου!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το QE δεν μπορεί να περιμένει

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης σήμανε η βελτίωση που κατέγραψε η οικονομία της Ευρωζώνης ανεβάζοντας κατακόρυφα την αγωνία στην κυβέρνηση για το αν θα μπορέσει να επωφεληθεί έστω κατ' ελάχιστο η ελληνική οικονομία...».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οικονομικός πόλεμος. Παγκόσμια ανησυχία για τη ρήξη ΗΠΑ-Ε.Ε."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης παίρνει πλέον η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και την Ε.Ε., καθώς οι Ευρωπαίοι -και πρωτίστως οι Γερμανοί- μοιάζουν αποφασισμένοι να σηκώσουν το γάντι που τους πετά ο νέος Αμερικανός πρόεδρος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ