Πάνω από 94 δισ. τα φέσια προς την εφορία τον Νοέμβριο

Πάνω από 94 δισ. τα φέσια προς την εφορία τον Νοέμβριο
Επιπλέον απλήρωτοι φόροι 890 εκατ. ευρώ δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο, ανεβάζοντας το σύνολο των χρεών του 2016 στα 12,6 δισ. ευρώ.

Τα 890 εκατ. ευρώ έφτασαν τα χρέη προς την εφορία τον Νοέμβριο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των οφειλών των φορολογουμένων προς τις φορολογικές αρχές στο δυσθεώρητο ποσό των 94,186 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εντεκαμήνου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα «νέα» αυτά χρέη, όσα δηλαδή δημιουργήθηκαν εντός του 2016, αντιστοιχούν πλέον σε 12,6 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτά προστίθεται ένα βουνό φορολογικών βαρών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δεν τακτοποιήθηκαν και το οποίο ανέρχεται σε 81,5 δισ.

Συνολικά, 4,312 εκατομμύρια φορολογούμενοι είναι πλέον αυτοί που χρωστούν πολλά ή λίγα στην Εφορία και εξ αυτών το 1,683 εκατομμύριο μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις κ.τλ.).

Ήδη μόνο τον Νοέμβριο, περίπου 22 χιλιάδες φορολογούμενοι υπέστησαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 826 χιλιάδες.