Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 27 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα "ΟΧΙ" έγιναν πάλι "ναι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ναι" σε όλα τα τελευταία "όχι" αναγκάστηκε να πει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να πείσει τους δανειστές να αποδεχτούν την έκτακτη παροχή της λεγόμενης "13ης σύνταξης".

ΕΘΝΟΣ: "Εγκύκλιοι-φωτιά για τις συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο τοπίο στο Ασφαλιστικό "κλειδώνει" με τέσσερις εγκυκλίους, που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου , για την εθνική-ανταποδοτική σύνταξη, τις συντάξεις χηρείας και τον ανακαθορισμό των παλαιών συντάξεων. Ο χάρτης των ανατροπών αναδεικνύει χαμένους και διασωθέντες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι 31 ανατροπές του ασφαλιστικού για το 2017".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάζουν όλα στην ασφάλιση, στις εισφορές, στις συντάξεις, στα επιδόματα και στα όρια ηλικίας με 31 σαρωτικές αλλαγές που μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή από την 1η/1/2017 για 3,5 εκ. εργαζομένους και 2,7 εκατ. συνταξιούχους".

ΕΣΤΙΑ: "Θέμα ΝΑΤΟ για την Τουρκία. Η εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δολοφονία του Ρώσου πρέσβεως στην Άγκυρα υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός με ευρείες επιπτώσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία. Μόσχα και Άγκυρα, από τις πρώτες ώρες μετά την δολοφονία , εμφανίσθηκαν ιδιαιτέρως εναρμονισμένες ως προς την αντίδραση που θα έχουν έναντι του περιστατικού".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ελπίδα για το χρέος, αγωνία για συντάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για περαιτέρω "τσεκούρι" στις συντάξεις αν δεν επιτευχθεί το πλεόνασμα του 0,5% για το 2016, "ξεπάγωσε" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ικανοποιώντας την κυβέρνηση. Η αγωνία όμως για το τελικό αποτέλεσμα παραμένει, μολονότι τα οικονομικά στοιχεία-πλεόνασμα 7,5 δισ. δείχνουν ότι η σιγουριά οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών να ελιχθεί εκ του ασφαλούς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συμβιβασμοί και λεονταρισμοί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει διότι ύστερα από πολλές υποχωρήσεις και περιπέτειες ξεπαγώνουν τα λεγόμενα βραχυπρόθεσμα μέρα για το χρέος, αλλά στην ουσία ανέλαβε ακόμα πιο σκληρές δεσμεύσεις. Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ υπογράφουν τα πάντα και κάνουν μετάνοιες στους δανειστές, στο εσωτερικό παριστάνουν τους νταήδες με βαρύ τίμημα για τη χώρα".

Kontranews: "Νέα εποχή για την Ελλάδα. Ξεχάστε τις εκλογές. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οριστικό τέλος στα σενάρια για προσφυγή σε εκλογές, τα οποία διακινούσε επίμονα η ΝΔ και το χρεοκοπημένο σύστημα των νταβατζήδων που επεδίωκε ολική επιστροφή των μνηνονιακών δυνάμεων στην εξουσία έβγαλε ο Αλέξης Τσίπρας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ο κόφτης έσπασε τον πάγο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης - εφόσον χρειαστεί - προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα διατηρηθεί πάνω από το όριο του 0,5% του ΑΕΠ για το ίδιο έτος επανέλαβε η κυβέρνηση με την 'επιστολή Τσακαλώτου' που εστάλη στους θεσμούς».