Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 20 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόπηκε ο «Επιτάφιος» του Περικλέους από τη Γ’ Λυκείου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Έργο του Φίλη! Εβδομήντα φιλόλογοι και καθηγητές πανεπιστημίου καταγγέλλουν. «Ψαλιδίστηκε» η Νεότερη Ιστορία στα γυμνάσια και καταργήθηκε εντελώς στα ΕΠΑ.Λ. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει στα σχολεία το μάθημα για την αξία της Δημοκρατίας».

ΕΘΝΟΣ: « «Κόφτης» για τη δεύτερη σύνταξη»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανατροπές έρχονται σε εισφορές και προσδοκώμενες συντάξεις χιλιάδων γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων με παράλληλη ασφάλιση σε ΕΤΑΑ και Δημόσιο. Οι παλαιοί ασφαλισμένοι ευνοούνται ως προς τις εισφορές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τζιχαντιστικός τρόμος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μακελειό στο Βερολίνο με τουλάχιστον 9 νεκρούς και 50 τραυματίες από φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων, σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Παγκόσμιο σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα».

Η ΑΥΓΗ: «Κακά Νέα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από χθες οι 390 απλήρωτοι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στα ηλεκτρονικά μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Αβέβαιο το μέλλον και άλλων μεγάλων συγκροτημάτων Τύπου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ματωμένα Χριστούγεννα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εδώ και μέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές θα χτυπήσουν κάποια από τις παραδοσιακές αγορές. Τελικά, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ο τρόμος χτύπησε με τη μορφή ενός φορτηγού, στην εμπορική καρδιά του Βερολίνου, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες αγορές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ημέρα-κλειδί για την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «κρίσιμη για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG) μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν εάν οι παροχές που εξήγγειλε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση είναι συμβατές με το μνημόνιο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πλατύ μαχητικό άνοιγμα με μεγάλη επιτυχία»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «από το Σάββατο το απόγευμα, χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό, υλοποιούν το σχεδιασμό της διακίνησης που αποφάσισαν αμέσως μόλις η ΚΕ ανακοίνωσε τη δημοσίευση των Θέσεων με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

KONTRA NEWS: «Τρόμος στην Ευρώπη και χάος στην Τουρκία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Σκότωσαν τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα. Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα, για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα και να γεμίσει η Ευρώπη με Ισλαμιστές».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιχείρηση απεμπλοκής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η τύχη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και οι ευρύτερες σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών κρίνονται στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Euro Working Group με τη μορφή τηλεδιάσκεψης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστρέφει ο φόβος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τρομάζει την αγορά η σύγκρουση της Αθήνας με τους δανειστές. Προειδοποίηση από τη Moody’s- Αυξάνεται το ρίσκο για την ελληνική οικονομία. «Πιστωτικά αρνητική» χαρακτηρίζει ο οίκος την απόφαση του ESM για το χρέος».