Παπαδημούλης: Μόλις έβηξε ο Σόιμπλε κρυολόγησε ο Μητσοτάκης

Παπαδημούλης: Μόλις έβηξε ο Σόιμπλε κρυολόγησε ο Μητσοτάκης
«Το"'πραξικόπημα" που επιχείρησε ο Σόιμπλε για να τιμωρήσει τους Έλληνες είχε ισχυρή αντίσταση μέσα στην Ευρώπη» δήλωσε o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ενώ εξέφρασε την έκπληξη και απογοήτευσή του συγχρόνως, για τη στάση της ΝΔ στη χθεσινή ψηφοφορία για το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Πολλοί υπουργοί Οικονομικών και η Κομισιόν είπαν ότι δεν ξέρουν τίποτα και ότι δεν υπάρχει απόφαση του Eurogroup που να ακυρώνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» είπε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν βλέπει «εμπλοκή τιμωρίας» στην Ελλάδα «όπως εμμονικά επιδιώκει ο Σόιμπλε».

«Τα πράγματα θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ώστε να πατήσουμε στο επόμενο σκαλοπάτι. Περιμένω σήμερα τη συνάντηση Μερκελ -Τσίπρα να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης σε συνεντεύξεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, αλλά και στον Σκάι. Επέκρινε επίσης την απόφαση της Ν.Δ. να ψηφίσει «παρών» στην χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

«Μόλις έβηξε ο Σόιμπλε κρυολόγησε ο Μητσοτάκης», σχολίασε για να συμπληρώσει: «Προχτές η Ν.Δ. έλεγε ότι θα ψηφίσουν για το βοήθημα και μόλις ο Σόιμπλε έκανε τα γνωστά, άλλαξε στάση η Ν.Δ.. (...) Γιατί η Ν.Δ. έλεγε 'ναι' την Τετάρτη και την Πέμπτη έκανε τούμπα; Όταν ο Σόιμπλε βγάζει μια διαταγή, η Ν.Δ. θα αλλάζει;».

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ν.Δ. «έκανε χοντρή πατάτα και ατόπημα και θα το βρει μπροστά της». Όπως είπε, «έλειπαν πολλοί χτες από τη Βουλή επειδή αρνήθηκαν να καραγκιοζοποιηθούν, αυτό δείχνει πολλά». Σημείωσε επίσης ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «είχε βάλει λυτούς και δεμένους για να δει τη Μερκελ με κανονικό ραντεβού και δεν τα κατάφερε».

«Το μόνο που κατάφερε είναι μια συνάντηση στα όρια με ραντεβού, τον Φεβρουάριο. Όταν γίνει αυτό το ραντεβού θεωρώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», πρόσθεσε.