Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 1 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Άσχημα νέα για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σχέδιο – σοκ των ελληνικών τραπεζών για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων την επόμενη τριετία. Χιλιάδες σπίτια θα χαθούν! Οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε ρευστοποίηση υποθηκών αξίας 11,5 δισ. . Σε funds –γύπες πακέτο 7,4 δισ. ευρώ.

ΕΘΝΟΣ: «Οι τελικές εισφορές για Δημόσιο-ΔΕΚΟ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανατροπές στις εισφορές των υπαλλήλων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ φέρνει η εφαρμογή από 1/1/2017 του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου. Ταυτόχρονα «κλειδώνουν» οι αλλαγές για ελεύθερους επαγγελματίες και «μπλοκάκια»».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «7 ανατροπές στις εισφορές από το 2017»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο 21,2% η επιβάρυνση για τους αγρότες στο εισόδημα των οποίων θα υπολογίζονται και οι φορολογητέες επιδοτήσεις. Βάση υπολογισμού θα αποτελεί το εισόδημα του 2015, ενώ οι εισφορές θα πληρώνονται κάθε μήνα».

Η ΑΥΓΗ: «Προς πολιτική συμφωνία μέσα στον Δεκέμβριο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «προϋποθέσεις για συνολική συμφωνία εντός του μήνα πάνω στα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης και τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους βλέπουν οι Βρυξέλλες, χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες που παραμένουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μποφόρ για τον ΦΠΑ – Προσφυγιά υπό το μηδέν»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μαζικές κινητοποιήσεις στα νησιά του βόρειου Αιγαίου για την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ. – Πάγωσαν από τον χιονιά στηνΠέτρα του Ολύμπου. «Ψυγείο» οι καταυλισμοί της Θεσσαλονίκης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Απαραίτητη η συμφωνία του ΔΝΤ για την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις στην αξιολόγηση, οι οποίες θα ικανοποιούν και το ΔΝΤ, έστειλε χθες από τις Βρυξέλλες υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εργασιακή ζούγκλα δίχως τέλος οι «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» »

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ότι «διαπραγματεύεται σκληρά» στα Εργασιακά προς όφελος των εργαζομένων και καλλιεργεί αυταπάτες αναμονής, μια σειρά από στοιχεία δείχνουν το αντίθετο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τρίτο Μνημόνιο Plus»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μπορεί να μην είναι ακόμη ορατή η συμφωνία με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση αλλά το επικαιροποιημένο Τρίτο Μνημόνιο είναι σχεδόν έτοιμο και «ΤΑ ΝΕΑ» το έχουν ολόκληρο και το παρουσιάζουν».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Θερμό μέτωπο Βορρά-Νότου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «συστημικός κίνδυνος η Ιταλία, είτε χάσει είτε κερδίσει το δημοψήφισμα ο Ρέντζι. Στο όριο η Ελλάδα, που κινδυνεύει να πληρώσει τον συμβιβασμό Σόιμπλε-ΔΝΤ».

KONTRA NEWS: «Ξεκινάει το κούρεμα του χρέους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η ραγδαία αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό με την αύξηση του Γενικού Δείκτη στο χρηματιστήριο της Αθήνας, προεξοφλούν τόσο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης όσο και τη συμφωνία για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

VOICE: «Ο Τραμπ αγοράζει Πεαιώς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το άγριο παρασκήνιο για την τελική επικράτηση- ποια νήματα κινεί ο Ντόναλντ Τράμπ στη χώρα μας. Ομπρέλα η Τράπεζα Κύπρου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χαμένοι – κερδισμένοι στο εμπόριο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στο 27,6% φτάνουν οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο από τώρα και μέσα στο επόμενο έτος, οι οποίες είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές και εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά το α’ εξάμηνο του 2016».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σχέδιο για το χρέος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο ESM προτείνει «κλείδωμα» του επιτοκίου για τα τρέχοντα και μελλοντικά δάνεια. Αντικατάσταση κυμαινόμενων με σταθερά επιτόκια και επέκταση της ωρίμασης δανείων στα 32,5 από 28,3 χρόνια».