Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 23 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Θέλει Θράκη και νησιά ο Ερντογάν»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο «σουλτάνος» ζητάει τώρα και επισήμως επαναδιαπραγμάτευση για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Πολεμικές κραυγές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας».

ΕΘΝΟΣ: «Θέμα συνόρων θέτει ο σουλτάνος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: 'ο Ερντογάν ζητά αναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης, στέλνοντας μηνύματα πολέμου σε όλους τους γείτονες. «Θέλουν να μας εγκλωβίσουν στη Λωζάνη. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα» '.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μπαίνει κόφτης σε φοροαπαλλαγές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «στο στόχαστρο περισσότερες από 670 απαλλαγές ή εκπτώσεις φόρων με δημοσιονομικό κόστος 3,56 δισ. ευρώ. Έρχονται περικοπές ή κατάργηση εκπτώσεων για εισοδήματα φορολογουμένων, κέρδη επιχειρήσεων και ΦΠΑ».

ΕΣΤΙΑ: «Απόλυτο αδιέξοδο με το προσφυγικό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δυστυχώς η κατάστασις με το προσφυγικό, όπως εξελίσσεται, επιβεβαιώνει τις δυσμενέστερες των προβλέψεων. Πρώτη η «Εστία» είχε επισημάνει τον κίνδυνο να καταστεί η Ελλάς «Νήσος Έλλις» της Ευρώπης».

Η ΑΥΓΗ: «Ψάχνουν τη χρυσή τομή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «βούληση για συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει τα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης και τις ρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους, εξέφρασαν Βρυξέλλες και Αθήνα, με το ΔΝΤ να παραμένει ακόμη μια φορά ο «μπαλαντέρ» της υπόθεσης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διπλή εμπλοκή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σκόνταψαν οι διαπραγματεύσεις στα εργασιακά και στο Κυπριακό. Πολιτική απόφαση επιδιώκει η κυβέρνηση με τους δανειστές έως το Eurogroup του Δεκεμβρίου. Στον αέρα παραμένει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν για τις εγγυήσεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επικίνδυνοι χειρισμοί Ερντογάν»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε χειρισμούς που επιβαρύνουν το κλίμα, σε μια περίοδο ευρύτερης αστάθειας και έντονων διεργασιών περί το Κυπριακό, προβαίνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κλιμάκωσε χθες τις αμφισβητήσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάννης, υποστηρίζοντας πως «θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σκιώδεις εξελίξεις στα εθνικά θέματα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη σκιά του έριξε ήδη το νέο σκιώδες σχήμα της ΝΔ επάνω στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η επίσκεψη Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Κικίλια στο «Πεντάγωνο», όπου τους υποδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, είχε τον αναγκαίο συμβολισμό. Τι είπε και τι άκουσε ο Κυριάκος στο «Πεντάγωνο», η νέα πρόκληση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης και η εμπλοκή στο Κυπριακό».

KONTRA NEWS: «Τελευταία ευκαιρία η ρύθμιση των οφειλών σε ΙΚΑ Εφορία και Τράπεζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κραυγή αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, βιοτεχνών, επιχειρηματιών και βιομηχάνων που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που ζητούν να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για τα χρέη στις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τρία μεγάλα «αγκάθια» »

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τρία ανοιχτά μέτωπα, κομβικής σημασίας, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης εμποδίζουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και τη δρομολόγηση των αποφάσεων για το χρέος».