Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 22 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δυστυχές το… νέο έτος 2017»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός ακραίας λιτότητας που δεν αντέχει κανείς. Τυφώνας ανατιμήσεων σε καύσιμα, συνδρομητική tv, καφέ, σταθερή τηλεφωνία, τσιγάρα (και ηλεκτρονικά)».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζουν νάρκες στον εξωδικαστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει: το Δημόσιο ζητεί να εξαιρεθούν ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. Οι τράπεζες δεν δέχονται να διαγραφούν ούτε τα πανωτόκια. Σκληρό παζάρι για τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέες μειώσεις στις επικουρικές το 2017»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «περικοπές-σοκ σε ΕΚΑΣ, συνταξιοδοτικές δαπάνες, επιδόματα και αύξηση εισφορών κατά 1,3 δισ. ευρώ. Έξτρα φόροι ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε εισοδήματα μισθωτών-συνταξιούχων και σε καύσιμα τηλεφωνία, καφέ, τσιγάρα».

ΕΣΤΙΑ: «Απορρύθμισις στην Κεντροαριστερά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η χθεσινή αποχώρησις της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου από τον πολιτικό σχηματισμό «Το Ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη, μετά την προηγούμενη αποχώρηση των Χ. Θεοχάρη και Ι. Φωτήλα –τάχθηκε ήδη στην ΝΔ- δείχνει όχι μόνον τον αποσυντονισμό στο συγκεκριμένο κόμμα, που μένει πλέον με οκτώ βουλευτές, αλλά και την εν γένει κινητικότητα στην Κεντροαριστερά».

Η ΑΥΓΗ: «Σύγκρουση με ΔΝΤ-ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο πλευρό του ΔΝΤ και των ακραίων απόψεων του περί συντριβής της εργασίας τάσσεται για άλλη μια φορά ο ΣΕΒ, τη στιγμή που η κυβέρνηση, με τη στήριξη των εργατικών ενώσεων, αλλά και εργοδοτικών φορέων που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προσπαθεί να επαναφέρει ένα αξιοπρεπές κανονιστικό πλαίσιο στην αγορά εργασίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στήνουν τρόικα εσωτερικού»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τον σπόρο της μελλοντικής συνεργασίας των λεγόμενων «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων» έβαλαν χθες οι Κυρ. Μητσοτάκης, Ευάγγ. Βενιζέλος και Στ. Θεοδωράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε προσκλητήριο για «πανστρατιά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αποσπώντας επί της αρχής επιθετική απάντηση του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και του επικεφαλής του Ποταμιού».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Διμερής Τσίπρα-Ερντογάν για το Κυπριακό»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, με αντικείμενο τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας στο Κυπριακό, βρίσκονται από χθες σε πλήρη εξέλιξη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ψάχνουν παράθυρο για κοινωνικό μέρισμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κοινωνικό προφίλ αναζητά η κυβέρνηση και σχεδιάζει να διανείμει μέρος της υπέρβασης κατά 1 δισ. ευρώ του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2016, που ήταν αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, των περικοπών συντάξεων και άλλων δαπανών, και της στάσης πληρωμών του Δημοσίου».

KONTRA NEWS: «Απέραντη φυλακή οφειλετών την Ελλάδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ώρα που οι προκαθήμενοι της Ελληνικής εκκλησίας έχουν καταπιεί αμάσητα τρία ολόκληρα μνημόνια και ενδιαφέρονται μόνο για τη διατήρηση των προνομίων που απολαμβάνουν και της διαφύλαξης εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλίας, Τζάστιν Ουέλμπι, άστραψε και βρόντηξε».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πλεονάσματα φόρων-εισφορών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επιβαρυμένοι 1,2 δισ. το 2017 οι φόροι φυσικών προσώπων, 1,3 δισ. οι έμμεσοι, αλλά και οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Τα αυξημένα έσοδα βελτιώνουν στο 1,09% φέτος (από 0,5%) και 2% το 2017 (από 1,75%) τα πλεονάσματα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φεύγει σήμερα η τρόικα χωρίς τελική συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πολύωρες ήταν και χθες οι διαπραγματεύσεις, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν συγκλίσεις πριν από την αποχώρηση τωνΘεσμών».