Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 4 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δεν υπάρχει ελπίς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο νέος επικεφαλής του ΤΧΣ δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα, καθώς του φαίνονται λίγα τα 220.000 ευρώ ετησίως. Τον προσέλαβε η κυβέρνηση για να αναλάβει τα ηνία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αλλά τώρα οι πληροφορίες λένε ότι το ξανασκέφτεται, γιατί οι ετήσιες αποδοχές των 220.000 ευρώ του φαίνονται λίγες! Ο λόγος για τον Βασίλη Κατσικιώτη και την ξαφνική εμπλοκή με την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ".

ΕΘΝΟΣ: "Ο Σουλτάνος στέλνει τελεσίγραφα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου απειλεί με ακύρωση εντός του 2016 της συμφωνίας εάν δεν απελευθερωθούν οι θεωρήσεις εισόδου των Τούρκων υπηκόων. Παράλληλα πιέζει για οφέλη στα θέματα Συρίας και Ιράκ. Προκλητικές αναφορές για τη Θράκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τ. Ερντογάν: Καταφύγιο τρομοκρατών η Γερμανία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα ψέματα που εξόργισαν τους συνταξιούχους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έκρυψαν την αλήθεια, μαγείρεψαν τις μειώσεις στις συντάξεις και κορόιδεψαν κατά προκλητικό τρόπο τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Γι αυτό τα περήφανα γηρατειά βγήκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας στο πανελλήνιο την κυβέρνηση και τους υπουργούς της ως "ψεύτες".

ΕΣΤΙΑ: "Δικάζουν την δημοκρατία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η απόφασις του Ανωτέρου Δικαστηρίου στην Αγγλία συμφώνως προς την οποία θα πρέπει να υπάρξει η κατά πλειοψηφία συναίνεσις του Κοινοβουλίου για να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνος είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για την δημοκρατία".

Η ΑΥΓΗ: "Δυναμική επανεκκίνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, όπου , όπως έχει προαναγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες , θα είναι δομικός. Στόχος του ανασχηματισμού, που ενδέχεται να ανακοινωθεί και σήμερα-αύριο, φαίνεται να είναι μια νέα διάταξη των δυνάμεων της κυβέρνησης, που θα τρέξει γρήγορα τα θέματα της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης (δεύτερη αξιολόγηση, χρέος ) και θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο μετάβασης στην εποχή ανασυγκρότησης και ανάπτυξης με την κοινωνία όρθια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ωδίνες ανασχηματισμού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στα υπουργεία. Απομένουν μόνο κάποιες τελευταίες κρίσιμες λεπτομέρειες και ο χρόνος ανακοίνωσής τους. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να μη χρονοτριβήσει, καθώς κομβικό ζήτημα είναι η πιθανότητα να επιτευχθεί συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρικλοποδιές υπουργών σε επενδύσεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνεχή εμπόδια σε ξένες επενδύσεις βάζουν υπουργοί, επιβαρύνοντας περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κατ΄επανάληψιν επισημάνει ότι δεν πρέπει να τίθενται προσκόμματα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα και κλιμάκωση με απεργία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα συζητούν και θέτουν στόχο , με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, την οργάνωση πανελλαδικής απεργιακής απάντησης στην πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου- ΕΕ, ενάντια στην προσπάθεια να επιβληθεί κλίμα εφησυχασμού και "εθνικής συναίνεσης" , την οποία συνδράμει και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το παιχνίδι με τα επιδόματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα ακόμη πλασματικό εγχείρημα στήριξης των κοινωνικά αδυνάμεων από την κυβέρνηση. Επιχειρεί να ολοκληρώσει το σχέδιό της για το λεγόμενο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αλλά με περικοπές άλλων επιδομάτων που στην πραγματικότητα σημαίνει αναδιανομή φτώχειας".

Kontranews: "Ο ανασχηματισμός δεν πρέπει να είναι μία από τα ίδια!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ανασχηματισμός δεν θα λύσει απολύτως κανένα πρόβλημα, αν δεν έχει στοιχεία δομικών αλλαγών σε υπουργεία και πρόσωπα και αν η νέα κυβέρνηση δεν είναι μικρή και ευέλικτη, στελεχωμένη από πετυχημένους ανθρώπους από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βουνό οι εκκρεμότητες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθοριστικός θα είναι ο Νοέμβριος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Μέσα στον μήνα θα πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, να σταλεί στη Βουλή ένας ακόμη εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου, να κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2017 με τις τροποποιήσεις που θα προκύψουν από τη διαπραγμάτευση, αλλά και να κλείσει σειρά εκκρεμοτήτων στο εσωτερικό".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαξιλάρι" 2,32 δισ. Αύξηση- έκπληξη 21,4% στα έσοδα Οκτωβρίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα εντυπωσιακή αύξηση 21,37% έναντι του στόχου εμφάνισαν τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, καθώς ανήλθαν σε 4,742 δισ. ευρώ, χαρίζοντας χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που βλέπει το στόχο στο σκέλος των εσόδων να επιτυγχάνεται φέτος".