Συνετρίβη αεροσκάφος στη Μάλτα- Δείτε το βίντεο της συντριβής

Συνετρίβη αεροσκάφος στη Μάλτα- Δείτε το βίντεο της συντριβής
Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στην Μάλτα. Ένα ελαφρύ αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στη Μάλτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές από το αεροδρόμιο και αυτόπτες μάρτυρες.

Η συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο κατευθυνόταν στη Μιζουράτα της Λιβύης, έγινε περίπου στις 8:30 ώρα Ελλάδας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου, τα πέντε θύματα της συντριβής του μικρού αεροσκάφους είναι Γάλλοι.

Η στιγμή της συντριβής του ελικοφόρου αεροσκάφους που είχε κατασκευαστεί στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε επιβαίνοντες ήταν τελωνειακοί υπάλληλοι και συμμετείχαν με βάση ανακοίνωση της κυβέρνησης σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου που ήταν σε εξέλιξη εδώ και πέντε μήνες.

Οι Times of Malta μεταδίδουν ότι το ελικοφόρο αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί στις ΗΠΑ είχε προορισμό την πόλη Μιζουράτα στη Λιβύη.

Αρχικά είχε μεταδοθεί η πληροφορία ότι στο σκάφος επέβαιναν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πληροφορία που όμως διέψευσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. Όπως έγραψε στο Twitter η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά την πληροφορία ότι επρόκειτο για αεροπλάνο του Λουξεμβούργου ναυλωμένο από τη Frontex. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από την ίδια την ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Όπως αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας, το αεροσκάφος, κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος εξερράγη και μετατράπηκε σε μία πύρινη μπάλα.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο και αμέσως μετά έχασε ύψος και κατέπεσε, μέσα σε ένα σύννεφο μαύρου καπνού.

Όλες οι πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας αρικά ακυρώθηκαν αλλά πλέον πραγματοποιούνται κανονικά.