Λειτουργεί ξανά η σχολή των «σφουγγαράδων» στην Κάλυμνο

Λειτουργεί ξανά η σχολή των «σφουγγαράδων» στην Κάλυμνο
Επαναλειτουργεί η σχολή Δυτών στο νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο, με την οικονομική και διοικητική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάλυψε και φέτος τη δαπάνη για τη λειτουργία της Σχολής, ύψους 25.000 ευρώ, «ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της Καλύμνου να συνεχίσει την παράδοση και την ιστορία της, ταυτόχρονα με την απόκτηση της επαγγελματικής κατάρτισης, που ανοίγει νέες προοπτικές απασχόλησης στους κατοίκους του νησιού» όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Ταυτόχρονα, με απόφαση του περιφερειάρχη, ορίστηκε το διδακτικό προσωπικό της Σχολής για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 5 Οκτωβρίου 2016. Αξίζει να αναφερθεί, ότι για την τρέχουσα περίοδο ο αριθμός των ενδιαφερόμενων σπουδαστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι εγκεκριμένες θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική της Σχολής Δυτών Καλύμνου και καθιστά επιβεβλημένη τη συνέχιση της λειτουργίας της.