ΚΕΔΕ: Να επιστρέψουν στους δήμους οι αστυνομικοί

ΚΕΔΕ: Να επιστρέψουν στους δήμους οι αστυνομικοί
Το αίτημα της ΚΕΔΕ να επιστρέψουν στους δήμους οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης, θέτει με επιστολή του, ο πρόεδρςς της Ένωσης, Γ. Πατούλης, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλή, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χ. Βερναρδάκη.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει πως αδιαπραγμάτευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ότι «η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι ενισχυμένη και να λειτουργεί με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, προκειμένου να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Μεταξύ άλλων, ζητά να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να οριστούν ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα για τη συντομότερη επαναφορά, όσων το επιθυμούν από το προσωπικό, στη Δημοτική Αστυνομία.