Σουλτς: Ο Τραμπ είναι ανέυθυνος και πρόβλημα για όλον τον κόσμο

Σουλτς: Ο Τραμπ είναι ανέυθυνος και πρόβλημα για όλον τον κόσμο
Τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται Ευρώπη εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προ της επελάσεως των ακροδεξιών λαϊκιστών στην Ευρώπη.


«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή: Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών θεωρεί λανθασμένα τα όσα έκανε η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες», λέει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή έκδοση του Spiegel, εν όψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβας.

Γι' αυτό και ο πρόεδρος τoυ Ευρωκοινοβουλίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προ των δαιμόνων το παρελθόντος, στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιταχθεί.

Είπε επίσης ότι αναμένει «από την ΕΕ των 27 ένα σαφές μήνυμα ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι παρά τα προβλήματα και τα θέματα στα οποία διαφωνούμε. Το πόσο σημαντική είναι η συνοχή θα αποδειχθεί ήδη με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit».

Ο Σούλτς μίλησε επίσης για το φόβο τον οποίο του προξενεί η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ: «Στην περίπτωση αυτή θα κάθεται κάποιος ανεύθυνος σε μια θέση, η οποία απαιτεί μια μεγάλη δόση υπευθυνότητας. Ο Τράμπ δεν είναι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόβλημα, αλλά για όλον τον κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ