Ελληνικό δικαστήριο επέστρεψε τον 13ο και 14ο μισθό σε δημοσίους υπαλλήλους

Ελληνικό δικαστήριο επέστρεψε τον 13ο και 14ο μισθό σε δημοσίους υπαλλήλους
Μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας προκαλεί αίσθηση και προβληματισμό στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δικαστήριο χαμηλού βαθμού και θα ακολουθήσουν κι άλλες δίκες.

Συγκεκριμένα, το τοπικό Ειρηνοδικείο δικαίωσε, πριν λίγες ημέρες, δημοσίους υπαλλήλους που είχαν προσφύγει, διεκδικώντας την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, οι οποίοι κόπηκαν με το αιτιολογικό της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Εφόσον τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη απόφαση, το ελληνικό Κράτος θα κληθεί να καταβάλει (ενδεχομένως και αναδρομικά) τα επιδόματα των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της καλοκαιρινής άδειας. Αυτό σημαίνει ότι από το ταμείο του Κράτους θα βγει ένα πολύ μεγάλο ποσό για αποζημιώσεις, ενώ θα επιβαρυνθεί σημαντικά ο ετήσιος προϋπολογισμός, με ότι αυτό συνεπάγεται μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου από την παρούσα κυβέρνηση και την πρόβλεψη των αυτόματων προσαρμογών (κόφτες).

Στο Ειρηνοδικείο προσέφυγαν με αγωγή τους 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.

Η υπόθεση δεν είναι η μοναδική, καθώς ακολουθεί τους επόμενους μήνες η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Καθώς αυτά τα οφειλόμενα παραγράφονται μετά τη διετία, οι εν λόγω προσφεύγοντες δικαστικοί υπάλληλοι δικαιώθηκαν για τα επιδόματά τους για τα έτη 2014 – 2015.

πηγή: enikonomia.gr