Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδ των εφημερίδων σήμερα 27 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το Plan X για πάντα στο σκοτάδι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απερρίφθη η πρόταση Μητσοτάκη για εξεταστική, που στήριξαν μόνο ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Χάθηκε η ευκαιρία να μάθουν επιτέλους οι πληττόμενοι (από το Μνημόνιο) πολίτες τα κόλπα του Βαρουφάκη το μελαγχολικό καλοκαίρι του 2015».

ΕΘΝΟΣ: «Τα μυστικά για αναλήψεις χωρίς ‘κόφτη’»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ποιες καταθέσεις στις τράπεζες θεωρούνται «φρέσκο» χρήμα. Ποιες συναλλαγές θα γίνονται μόνο από τα γκισέ και ποιες από τα ΑΤΜ. Νέα προϊόντα από τις τράπεζες για να επιστρέψουν τα ευρώ από τα… σεντούκια. Όλες οι αλλαγές μετά τη χαλάρωση των capital controls».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Άνω κάτω οι βάσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε ιστορικά υψηλά οι Ιατρικές Σχολές, μικρή άνοδος σε Πολυτεχνικές και Νομική. Καταρρέουν τα Παιδαγωγικά, πέφτουν οι Οικονομικές, χαμηλές πτήσεις για τα ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι επιλέγουν σχολές στην πόλη τους λόγω κρίσης και ρίχνουν τις βάσεις στην περιφέρεια».

ΕΣΤΙΑ: «Απαιτείται σοβαρότης με το Σύνταγμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ελλάς έχει χρεωκοπήσει με τρόπο δομικό και ολιστικό από το 2010. Συνταγματικά όμως, και ως προς την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος, τα προβλήματα προηγούνται κατά πολύ της χρονολογίας αυτής».

Η ΑΥΓΗ: «Η «μπακαλική» πρόδωσε τον Μητσοτάκη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «απορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής για τη διαπραγμάτευση του 2015. Μπούμερανγκ για τη Ν.Δ. και τους πολιτικούς της δορυφόρους ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι η επιχείρηση να ξαναγράψουν την ιστορία της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών με μυθεύματα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «ΧΙΟΣ – Κραυγή αγωνίας από τα Μαστιχοχώρια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η απελπισία και η αβεβαιότητα δοκιμάζουν τους κατοίκους της νότιας Χίου μετά την πυρκαγιά που έκανε στάχτη τις περιουσίες τους. Περισσότερα από 30.000 μαστιχόδεντρα κάηκαν και το εισόδημα τριών χωριών εκμηδενίστηκε».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ναυαγούν οι ρυθμίσεις εισφορών»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα χρηματοδότησης των Ταμείων, απλώς διογκώνει τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων. Έξι στους δέκα αδυνατούν να ανταποκριθούν. Στα 16,6 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού από την αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με τις χτεσινές παρεμβάσεις του το ΚΚΕ αποκαλύπτει στους εργαζόμενους, στο λαό την επιχείρηση αποπροσανατολισμού που συντονισμένα προωθούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ με σκοπό να «κουκουλώσουν» την αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανθ’ ημών Λεβέντης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε ιδιότυπες διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος καταφεύγει η κυβέρνηση. Σε αυτή την κίνηση αναζητά πολιτικούς συμμάχους, αλλά βρήκε μόνο τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος εμφανίζεται γενικώς πρόθυμος –όπως έγινε και με την απλή αναλογική».

KONTRA NEWS: «Πάγωμα των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εφιάλτης των μνημονίων έχει τσακίσει στην κυριολεξία το σύνολο της οικονομίας. Η αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα εμφράγματος, αφού επιχειρήσεις και νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους, τόσο απέναντι στην βάρβαρη φορολογία, όσο και στα τραπεζικά δάνεια».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σήμα κινδύνου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Γ. Στουρνάρας: Απειλή για την οικονομία η μη αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων. Έλλειμμα χορηγήσεων 34,5 δισ. από τις ελληνικές τράπεζες»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σήμα κινδύνου από ΤτΕ για τα «κόκκινα» δάνια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων κρούει η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω της εξαμηνιαίας έκθεσης για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».