Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 26 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έντρομοι αλλάζουν πάλι τον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τρέχουν να μαζέψουν τις γκάφες! Ετοίμαζαν εκκαθαριστικά εκατομμυρίων για χωράφια. Σε πέντε δόσεις τελικά (από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο) η καταβολή. Εξαιρούνται τα αγροτεμάχια, τα βοσκοτόπια και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις. Καταργείται το πλαφόν για τους τόκους σε όσους δικαιούνται έκπτωση, παραμένει η αδικία για αποζημιώσεις και επιδόματα».

ΕΘΝΟΣ: «Οι πολίτες γράφουν το νέο Σύνταγμα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με λαϊκές συνελεύσεις σε δήμους και περιφέρειες θα διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις. Ανοιχτή διαβούλευση και στο Διαδίκτυο. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη διαδικασία της αναθεώρησης. Στόχος να ανοίξει ο δρόμος για τη «νέα μεταπολίτευση και την Ελλάδα του 2021». Σύγκρουση με το παλιό πολιτικό σύστημα και τον συντηρητισμό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μαζεύουν άρον άρον τον έξτρα ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «καταργούν το συμπληρωματικό φόρο για αγροτεμάχια, βοσκοτόπους και εκτάσεις εκτός σχεδίου, καθώς οι ιδιοκτήτες θα καλούνταν να πληρώσουν εξωπραγματικά εκκαθαριστικά. Αποσύρουν τις διατάξεις για μη εφαρμογή εκπτώσεων σε όσους είχαν χαμηλές αποδοχές το 2015, αλλά υψηλά εισοδήματα από τόκους».

ΕΣΤΙΑ: «ΕΝΦΙΑ με δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μέσα στον παραλογισμό της υπερφολογήσεως της ακινήτου περιουσίας βάσει υπολογισμού πλασματικών αντικειμενικών αξιών, η αρχική σύλληψις του ΕΝΦΙΑ στις αρχές του 2013 υπηρετούσε μία εσωτερική λογική. Να κατανεμηθεί σε ολόκληρη την επικράτεια με κατά το δυνατόν δίκαιο τρόπο η επιβάρυνσις των αθροιστικά 2,65 δισ. ευρώ.

Η ΑΥΓΗ: «Πρόεδρος Δημοκρατίας χωρίς διάλυση της Βουλής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σταθερή διακυβέρνηση, ενίσχυση άμεσης Δημοκρατίας και κοινωνικού κράτους, προστασία δημόσιων αγαθών και οριοθέτηση των σχέσεων κράτους- Εκκλησίας, οι βασικοί άξονες της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Συνταγματική αναθεώρηση με δημοψηφίσματα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ρόλο και φωνή στους πολίτες επιχειρεί με συνταγματική σφραγίδα να δώσει η κυβέρνηση. Σε περίοπτη θέση η διενέργεια δημοψηφισμάτων, σύμφωνα με τις προτάσεις που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος. Εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από το λαό, αν δεν καρποφορήσουν οι δύο πρώτες ψηφοφορίες στη Βουλή».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αναδίπλωση για τον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ στο παρά πέντε της ανάρτησης των εκκαθαριστικών στο Taxisnet αποφάσισε η κυβέρνηση, φοβούμενη το πολιτικό κόστος που θα είχε ο φετινός βαρύς λογαριασμός για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Εκτός συμπληρωματικού φόρου τα αγροτεμάχια λόγω αντιδράσεων. Σε 5 δόσεις η καταβολή».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μόνιμο και ακόμα χειρότερο το χαράτσι που… θα καταργούνταν!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «αντιμέτωπα με τα εκκαθαριστικά του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ για το 2016 θα έρθουν μέχρι τις 31 Ιούλη τα εργατικά- λαϊκά νοικοκυριά. Ακόμα πιο δυσβάσταχτα χαράτσια για τα λαϊκά νοικοκυριά αφού από τον ΕΝΦΙΑ του 2016 μπαίνουν σε εφαρμογή οι νέες αντιλαϊκές φορομπηχτικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το Μάη στο πολυνομοσχέδιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Συνελήφθησαν με τον ΕΝΦΙΑ στην πλάτη»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε πλήρη αναδίπλωση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση μετά την καταιγίδα αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» για τις υπερβολικές επιβαρύνσεις του ΕΝΦΙΑ σε μικροϊδιοκτησίες και αγροτεμάχια. Το υπουργείο Οικονομικών αναγκάσθηκε χθες να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις και μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν θα αποτρέψουν την απειλούμενη εκτόξευση στα εκκαθαριστικά».

KONTRA NEWS: « Ο φόβος παραλύει την Ευρώπη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «φόβο και τρόμο διαρκείας έχουν σκορπίσει οι Τζιχαντιστές στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Η τυφλή τρομοκρατία των μοναχικών λύκων παραλύει την ασφάλεια και προκαλεί έμφραγμα στον τουρισμό, τις μεταφορές, την ανάπτυξη ακόμα και τη διασκέδαση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μπρος- πίσω με τον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τη μη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4389/2016 με τις οποίες προβλεπόταν η επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπους και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου πόλεως που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών».