Διόδια σε όλες τις εισόδους της Ελλάδας

Διόδια σε όλες τις εισόδους της Ελλάδας
Δεδομένη είναι, τα επόμενα χρόνια, η λειτουργία διοδίων στις εισόδους της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Απόστολο Αντωνούδη.

Χθες το πρωί τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα και ο κ. Αντωνούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» «είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα.

Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυά μας -τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό- και να μην πληρώνει κανένας τίποτα. Άρα στις εισόδους της χώρας θεωρούμε δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια.

Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης)». Αναφερόμενος στον άξονα Ηγουμενίτσας - Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος της Εγνατίας σημείωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια από την εταιρεία για αναλογικότερη χρέωση, ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε αυτό τον άξονα εντός του 2017.

Με τη σύμφωνη γνώμη πάντως των αρμόδιων υπουργείων, στα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής του Προμαχώνα, θα δοθεί κάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με κάρτα 40 ελεύθερων διελεύσεων.