Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 8 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΕΘΝΟΣ: «Κουρεύουν τις δόσεις 145.000 δανείων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «κυβερνητική απόφαση-σταθμός για τους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Το πακέτο περιλαμβάνει μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και «πάγωμα» μεγάλου ποσοστού της οφειλής. Ποιοι δικαιούνται επιστροφή τόκων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κατασχέσεις σε… άδειους λογαριασμούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «καταιγίδα 60.000 κατασχετηρίων στο α’ εξάμηνο αλλά στο 70% των περιπτώσεων δεσμεύουν μόνο από 2 λεπτά έως 100 ευρώ. Εκτός ρύθμισης 100 δόσεων 67.863 οφειλέτες με χρέη 1 δισ. ευρώ παραμένουν 111.534 με οφειλές 1,1 δισ. ευρώ άφαντοι 241.367».

Η ΑΥΓΗ: «Plan B στη Ν.Δ. απο Μεϊμαράκη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε ανοιχτή ρήξη με τη γραμμή της δομικής αντιπολίτευσης και του «Παραιτηθείτε» που έχουν επιβάλει στη Ν.Δ. ο Κυρ. Μητσοτάκης και η υπ’ αυτόν ηγετική ομάδα Γεωργιάδη-Βορίδη, προχώρησε χθες ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι φρουροί της διαπλοκής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Ν.Δ. διακηρύσσει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι βουλευτές της «προστάτευσαν» στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank. Νέα επίθεση του Α. Λοβέρδου στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μέτρα χωρίς αντίκρισμα για έσοδα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τα δημόσια έσοδα είναι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, είτε αυτά αφορούν μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου είτε την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «δυνατή καταγγελία για το ρόλο και το χαρακτήρα της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ήταν οι χτεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ και η ΕΔΥΕΘ αντίστοιχα»

ΤΑ ΝΕΑ: «Γύρισε και κάνει τον Κινέζο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «όταν βλέπεις τον κόσμο από ψηλά, μάλλον όλα αποκτούν άλλη διάσταση. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθούν οι εκτιμήσεις του Αλέξη Τσίπρα –όπως τις εκμυστηρεύθηκε στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα- για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη».

KONTRA NEWS: «Έσφαξε τον Κυριάκο ο Καραμανλής μέσω Μεϊμαράκη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «έσφαξε στην κυριολεξία τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κ. Καραμανλής αποδομώντας το σύνολο της στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ, μέσω του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που αποτελεί την επίσημη φωνή του Καραμανλικού στρατοπέδου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Αποκαλυπτήρια» για 13.730 οφειλέτες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στην άσκηση πίεσης στοχεύει η δημοσίευση της λίστας. Τα χρέη φθάνουν τα 83,2 δισ. από τα οποία 63,4 δισ. ευρώ είναι νομικών προσώπων και 19,8 δισ. φυσικών προσώπων. Οι 20 πρώτοι μεγαλο-οφειλέτες χρωστούν 4,8 δισ. και οι 20 πρώτες επιχειρήσεις 18,2 δισ. ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «7 δισ. τα φέσια του Δημοσίου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην ενεργοποίηση της δέσμευσης του μνημονίου για την υποχρεωτική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προσβλέπουν χιλιάδες ιδιώτες προμηθευτές».