Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 7 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόφτης με δέκα λεπίδες για τις συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κόφτης με 10 λεπίδες που απειλεί να κατακρεουργήσει ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις είναι ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής του Προϋπολογισμού, όπως αποκαλύπτεται από το Τεχνικό Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές».

ΕΘΝΟΣ: «Στο σφυρί τα πρώτα 10.000 ακίνητα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «εκποιούνται εμπορικά ακίνητα, πολυτελή διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες «στρατηγικών κακοπληρωτών», σύμφωνα με τους τραπεζίτες. Το χρονοδιάγραμμα των πλειστηριασμών, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και ποιοι προστατεύονται».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κόφτης σε συντάξεις και μισθούς Δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το 45% του πακέτου μέτρων θα προέρχεται από μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και το 15% από ψαλίδι σε συντάξεις. Οι δυσμενείς προβλέψεις του ΙΟΒΕ για ύφεση 1% αυξάνουν τις πιθανότητες ενεργοποίησης του «κόφτη» ».

ΕΣΤΙΑ: «Ο ύποπτος ρόλος του κ. Γκάλμπραιηθ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι αποκαλύψεις στις οποίες έχει προβεί ο καθηγητής Τζαίημς Γκάλμπραιηθ μέσω του νοεεκδοθέντος βιβλίο του δεν ανήκουν στην σφαίρα της παραπολιτικής, ή του κουτσουμπολιού».

Η ΑΥΓΗ: «Η Κίνα επενδύει στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. από την COSCO στον Πειραιά. Στην ελληνική αγορά η 4η εταιρεία παγκοσμίως σε χρηματιστηριακή αξία Alibaba-Online αγορά προϊόντων, καθώς και η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας ΖΤΕ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το Plan B του Μητσοτάκη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την πρωτοβουλία των κινήσεων από την κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αξιοποιεί με τη βοήθεια της διαπλοκής το περιβόητο Plan X του Βαρουφάκη- Γκάλμπρεϊθ, ζητώντας ταυτόχρονα εξεταστική για το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για είσπραξη οφειλών 5 δισ.»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «για μπαράζ αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, που θα αγγίξουν περισσότερους από έναν στους δύο οφειλέτες του Δημοσίου, δεσμεύθηκε η κυβέρνηση απέναντι στους πιστωτές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αυξάνονται οι πληρωμές και επιδεινώνεται η υγεία του λαού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με έμμεσες και άμεσες πληρωμές, την ώρα που οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Όμηροι του κόφτη οι δημόσιοι υπάλληλοι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με νέες βαριές απώλειες απειλούνται ευθέως οι μισθοί στο Δημόσιο και όλες οι συντάξεις λόγω εφαρμογής του περιβόητου κόφτη. Όπως αποκαλύφθηκε χθες από τα ψιλά γράμματα του Μνημονίου, θα είναι τα πρώτα και εύκολα θύματα της κάλυψης των ελλειμμάτων κάθε φορά που θα βγαίνει εκτός στόχων το πρόγραμμα».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Η Απλή…. Απειλεί»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί το χαρτί το χαρτί του εκλογικού νόμου. Τη μονοκομματική ψευδαίσθηση της Ν.Δ. Τη συνοχή της Κεντροαριστεράς. Τις επιδιώξεις της διαπλοκής και του οικονομικού κατεστημένου».

KONTRA NEWS: «Πτωχεύει την Ιταλία η Μέρκελ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι εκβιαστικές πρακτικές της Μέρκελ γκρεμίζουν το τραπεζικό σύστημα και στην Ιταλία, οδηγώντας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία στο χάος και την αβεβαιότητα».

VOICE: « «Που ήταν η ΤτΕ;» »

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο αυτοεξόριστος Πέτρος Κυριακίδης αφήνει αιχμές εναντίον πολιτικών, δικαστών και τραπεζιτών- Αποκλειστική συνέντευξη»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Μαύρη» εργασία 6 δισ.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πολυσέλιδη έκθεση του ILO στα χέρια του Γ. Κατρούγκαλου. Στο 24% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα – Επτά μέτρα προτείνει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Λαιμητόμος για μισθούς και συντάξεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ως μαχαίρι για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων θα λειτουργήσει την επόμενη τριετία ο δημοσιονομικός «κόφτης», καθώς στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις και ενεργοποιηθεί το 50% του ποσού που απαιτείται θα εξοικονομείται από τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών».