Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 6 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θου,Κύριε! Στοιχεία-σοκ: Σε πλήρη αποσύνθεση, ελέω των άγριων Μνημονίων, η Δημόσια Υγεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτός λειτουργίας τα μισά κρεβάτια Εντατικής. Έφυγαν 4.000 υπάλληλοι σε έναν χρόνο χωρίς αντικατάσταση" και συμπληρώνει ότι "κοινό μυστικό στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι ότι προτεραιότητα για εισαγωγή στην Εντατική έχουν όσοι είναι έως 50 ετών, καθώς από τις συνολικά 578 κλίνες Εντατικής οι 220 είναι κλειστές, στερώντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα του ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να δώσουν μάχη για τη ζωή τους".

ΕΘΝΟΣ: "Καθίζηση βάσεων στις Πανελλαδικές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθοδική διαγράφεται η πορεία των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων του μηχανογραφικού, όπως Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές, Οικονομικές και Πληροφορικής ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν τμήματα που θα πιάσουν...πάτο και θα βρεθούν σε ιστορικά χαμηλά, όπως για παράδειγμα τα Παιδαγωγικά, όπου θα παρατηρηθεί το φαινόμενο σε ορισμένα από αυτά να εισαχθούν φοιτητές με λιγότερα από 9.000 με 10.000 μόρια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χάρτης βάσεων για ΑΕΙ-ΤΕΙ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιστρέφει στα ιστορικά υψηλά της η Ιατρική, μετά τις απώλειες μορίων που δέχτηκε την προηγούμενη χρονιά. Φέτος, όμως η άνοδος στα μόρια δεν είναι καθολική, με τις υπόλοιπες δημοφιλείς σχολές, όπως οι Πολυτεχνικές και οι Νομικές, να βλέπουν τις δικές τους βάσεις είτε να παραμένουν στα ίδια επίπεδα είτε να κερδίζουν ελάχιστα μόρια".

ΕΣΤΙΑ: "Ευθύνη Τσίπρα και όχι Βαρουφάκη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην επέτειο του "όχι" των Ελλήνων στο τρίτο Μνημόνιο εξελίσσεται σε μια συζήτησις σε δυο σκέλη".

Η ΑΥΓΗ: "SOS από εισαγγελέα για παραγραφή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμα κινδύνου για τη (μη ) ολοκλήρωση της δίκης των 64 κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens, υπόθεση που χαρακτηρίστηκε και ως "σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης", το οποίο αγγίζει και τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα αυτή την περίοδο, εξέπεμψε ο εισαγγελέας καθώς η εκδίκαση αναβλήθηκε εκ νέου δι' ασήμαντον -κωμική αφορμή: Τη μη μετάφραση του βουλεύματος στα γαλλικά και τα γερμανικά για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους οκτώ μήνες μετά την έκδοσή του!"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σκάνδαλο Siemens: παραγραφή προ των πυλών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξεκίνησε χθες και πάλι η δίκη των κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού. Χρειάστηκαν οκτώ μήνες από την προηγούμενη συνεδρίαση και η επόμενη ορίστηκε για τις 12 Ιουλίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πολιτική θύελλα προκάλεσε το Plan B".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολιτική θύελλα πυροδότησαν, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη, οι αποκαλύψεις του στενού συνεργάτη του κ. Γ. Βαρουφάκη, κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, για το σχέδιο Β, που οδηγούσε σε μετάβαση σε εθνικό νόμισμα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αύριο η συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε συγκέντρωση στα Προπύλαια,αύριο Πέμπτη στις 8 μμ και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούν η ΕΕΔΥΕ και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εργατικά συνδικάτα, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία. Αντίστοιχη διαδήλωση διοργανώνουν την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή σε Λάρισα και Χανιά".

ΤΑ ΝΕΑ: "ΣΥΡΙΖΑ εναντίον (πρώην) ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η θλιβερή ανάμνηση των πανηγυρισμών στου ΣΥΡΙΖΑ για το Όχι που έγινε Ναι και όσα έφεραν τη χώρα στο παρά ένα της κατάρρευσης φαίνεται πως θα μας απασχολούν για καιρό. Στην πρώτη επέτειο της μεγάλης πολιτικής απάτης ξαναβγήκαν στα κάγκελα πρώην και νυν και ο σπαραγμός τους δεν έχει όρια, ενώ η αντιπολίτευση επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής".

Kontranews: "Την πατήσαμε! Κρίμα που δεν φύγαμε τον Μάρτη του 2015 από την ευρωζώνη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση είχε το 2015 έτοιμο σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή τότε σίγουρα την πατήσαμε που δεν εγκαταλείψαμε εγκαίρως όπως θα έπρεπε, το Γερμανικό φρενοκομείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο" χρήμα στα γκισέ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα κεφάλαια που θα κατατίθενται στο εξής δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς. Στόχος η επανατοποθέτηση των χρημάτων που έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καυτό καλοκαίρι στην Ε.Ε.".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολλά και σοβαρά οικονομικά και πολιτικά μέτωπα καλείται να αντιμετωπίσει κατά τους προσεχείς ημέρες η ηγεσία της Κομισιόν. Έντονες αναταράξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Απόλυτη καταιγίδα για τις ιταλικές τράπεζες, που βουλιάζουν από "κόκκινα"δάνεια 360 δισ. ευρώ.SOS για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη Βρετανία λόγω Brexit εκπέμπει η Τράπεζα της Αγγλίας. Επίθεση Γιούνκερ κατά των "αποστατών" Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον. Κυρώσεις βλέπει η Κομισιόν κατά Ισπανίας-Πορτογαλίας για τα υπερβολικά δημόσια ελλείμματα".