Ποιες παραλίες του Ιονίου στέφθηκαν με γαλάζια σημαία

Ποιες παραλίες του Ιονίου στέφθηκαν με γαλάζια σημαία
Με 55 «Γαλάζιες Σημαίες» στέφθηκαν οι παραλίες του Ιονίου που διακρίθηκαν μέσα από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», που αποτελεί, διεθνώς, το οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών.

Τα νησιά του Ιονίου, κρατώντας την παράδοση, ανταποκρίνονται στα ποιοτικά κριτήρια, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια των λουομένων και των επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, που ζητά το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Έτσι, με δέκα «Γαλάζιες Σημαίες» στέφθηκαν οι παραλίες της Κέρκυρας και οι ακτές που διακρίθηκαν είναι, το Κομμένο, το Κοντόκαλι, οι Αλυκές Ποταμού, η Δασιά, ο Αλμυρός, το Canal d'Amour, η Δαφνίλα, ο Άγιος Ιωάννης Περιστερών, ο Κοντόγιαλος και ο Κάβος, ενώ «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει και στη μαρίνα των Γουβιών. Δεκαπέντε «Γαλάζιες Σημαίες» θα κυματίζουν στην Ζάκυνθο. Οι παραλίες είναι ο Αλυκανάς, οι Αλυκές, η Άμπουλα Ψαρού, η Τσιλιβή, η Μπούκα, η Άμπουλα Τραγάκι, το Κατραγάκι, ο Γέρακας, το Καλαμάκι, το Καλαμάκι - Λούρος, ο Λαγανάς - Zante, ο Λαγανάς - Αη Σώστης - Λιμανάκι, ο Λαγανάς-Κεντρική, η Λίμνη Κεριού και η Μπανάνα.

Δώδεκα «Γαλάζιες Σημαίες» δόθηκαν στις παραλίες της Κεφαλονιάς. Οι ακτές που διακρίθηκαν με γαλάζια σημαία στην Κεφαλονιά είναι οι Πετανοί, ο Πλατύς Γιαλός, ο Μακρύς Γιαλός, η Άβυθος, ο Λουρδάς, οι Άμμες, η Σκάλα, ηΑράγια Πόρου, ο Μύρτος, το Ξι, η Αγ. Βαρβάρα/Κατελειός και η Αντίσαμος. Εξάλλου και φέτος, σε οκτώ παραλίες της Λευκάδας και τη μαρίνα, οι «Γαλάζιες Σημαίες» θα σηματοδοτούν τις ακτές της. Συγκεκριμένα, οι παραλίες είναι ο Άη Γιάννης, η Λευκάδα/Γύρα, ο Άγ. Νικήτας-Πευκούλια, το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι, το Νυδρί, ο Μικρός Γιαλός / Πόρος, το Πόντι και η μαρίνα Λευκάδος Συνολικά με τη «Γαλάζια Σημαία» βραβεύθηκαν φέτος 430 ελληνικές ακτές και άλλες εννέα μαρίνες.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα σε πενήντα χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ πρωταθλήτρια στην κατάκτηση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις ακτές της στην Ελλάδα, αναδείχθηκε η Χαλκιδική.