Πόσες ελληνικές παραλίες πήραν «Γαλάζια Σημαία»

Πόσες ελληνικές παραλίες πήραν «Γαλάζια Σημαία»
Γαλάζια σημαία πήραν 430 παραλίες της χώρας για το 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Τον κατάλογο συμπλήρωσαν και 9 μαρίνες.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. 3.462 ακτές και 660 μαρίνες βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» στον κόσμο. 3η η Ελλάδα Παγκοσμίως με 430 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες το 2016. Αναβαθμίζεται η εικόνα της Ελλάδας στην διεθνή κονίστρα της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Προστασίας με την πραγματοποίηση της 1ης επίσημης τελετής ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» την Τετάρτη στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE).

Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος επισήμανε τη δυναμική του θεσμού της «Γαλάζιας Σημαίας» και πρόσθεσε, ότι το 2016 θα στεφθεί με άνοδο στις αφίξεις ξένων τουριστών συμπληρώνοντας ότι παρακαταθήκη για την ανέλιξη των τουριστικών μεγεθών της χώρας αποτελεί η εικόνα των καθαρών ακτών καθώς και η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» στο Porto Carras Grand Resort. Τις παραλίες μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα http://www.blueflag.global/ σε χάρτη του Οργανισμού.