Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι είδησεις από τα πρωτοσέλιδα σήμερα 20 Μαΐου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σχέδιο εθνοκτονίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα σύνορα της προδοσίας το Κατοχικό Ταμείο από ξένη διοίκηση! Τα «ασημικά» στους δανειστές για 99 χρόνια. Διπλάσιο χαράτσι για πάνω από 200.000! Συμφορά για οικόπεδα, ξενοδοχεία και ξενοίκιαστα. Καταιγίδα έμμεσων φόρων σε συνδρομητική, καύσιμα, τσιγάρα, μπίρα, σταθερή τηλεφωνία».

ΕΘΝΟΣ: «Ο λογαριασμός για τον φετινό ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ίδιος ή λιγότερος φόρος για 6 εκατ. ιδιοκτήτες. Επιβαρύνσεις για 600.000. Η νέα κλίμακα και οι συντελεστές για τον συμπληρωματικό φόρο. Οι αναλυτικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων. Τα «ψιλά γράμματα» για τους έμμεσους φόρους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οδοστρωτήρας φόρων συνθλίβει τη χώρα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «χαράτσια σε τηλεφωνία, καφέ, τσιγάρα, μπίρες. Ακριβαίνουν τα ΙΧ, βενζίνη και πετρέλαιο. Όλη η δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια. «Ναι σε όλα» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έγιναν ξαφνικά νεοφιλελεύθεροι».

ΕΣΤΙΑ: «Απώλεια κυριαρχίας για 99 χρόνια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε μια πενταετία, το 2021, η Ελλάς θα συμπληρώσει δύο αιώνες από την απαρχή της εθνικοαπελευθερωτικής της επαναστάσεως. Την ερχόμενη Δευτέρα, με την ψήφο της αριστεροδεξιάς συμπράξεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Έλληνες θα έχουν απολέσει το σύνολο της δημόσιας και εθνικής περιουσίας μέχρι το 2115».

Η ΑΥΓΗ: «Σφυρίζει ο Σαμαράς χορεύει ο Μητσοτάκης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο «όχι σε όλα» και, ουσιαστικά στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες επανήλθε η ηγεσία της ΝΔ αμέσως μετά τη συνολική απόρριψη της συμφωνίας, με τους δανειστές εκ μέρους του Αντ. Σαμαρά, αλλά και την παρέμβαση της εφημερίδας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Συγχωροχάρτι στα καρτέλ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μείζον πολιτικό ζήτημα προκαλεί η ρύθμιση γενικής αμνηστίας που προωθεί η κυβέρνηση για τα ποινικά αδικήματα περί ανταγωνισμού, αλλά και για κάθε άλλο «συρρέον» οικονομικό έγκλημα. Η προωθούμενη εξάλειψη των αδικημάτων συνδέονται με την εξόφληση προστίμων και έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τους μεγαλοκατασκευαστές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαρύς ο λογαριασμός της αυταπάτης»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «βαρύ λογαριασμό στέλνει σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων η κυβέρνηση. Με την επιβολή συμπληρωματικού φόρου για ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ (αντί 300.000 ευρώ), με τη συμπερίληψη και των αγροτεμαχίων στον υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου και με την αύξηση των συντελεστών ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο λαό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, που κατέθεσε στη Βουλή και επιδιώκει να ψηφίσει- ως συνήθως- με διαδικασίες εξπρές, κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στο λαό και συνεχίζει το ρεσιτάλ υποκρισίας, υποσχόμενη καλύτερες μέρες, με τα δικαιώματα και το εισόδημα του λαού ισοπεδωμένα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το κόκκινο χαράτσι-Διπλός ΕΝΦΙΑ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο εξολοθρευτής φόρος επί των ακινήτων όχι μόνο δεν καταργήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έρχεται διπλός για μια μεγάλη κατηγορία ιδιοκτητών και απειλεί να αφανίσει μεσαίες ιδιοκτησίες»

KONTRA NEWS: «Οι φατριές τρώνε τον Μητσοτάκη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το πραξικόπημα της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, που εκφράζεται από τους Αντώνη Σαμαρά, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε άτακτη υποχώρηση, στο ζήτημα των επίμαχων ψηφοφοριών για το νέο υπερταμείο για τα κόκκινα δάνεια».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κεραμίδα από τον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ισχυρό «σεισμό» προκαλούν στην κτηματαγορά οι ανατροπές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στον ΕΝΦΙΑ 2016, καθώς χιλιάδες ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στις 200.000 ευρώ».