Για 3 μέρες η επικοινωνία γίνεται «παιχνίδι» στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Για 3 μέρες η επικοινωνία γίνεται «παιχνίδι» στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Στις 14, 15 και 18 Μαΐου το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και σας καλεί σε μια τριήμερη γιορτή γεμάτη εκδηλώσεις, παιχνίδια και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για όλους.

Παιδιά από 4-16 ετών, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι φίλοι της επικοινωνίας θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου μέσα από βιωματικές ξεναγήσεις, να ανακαλύψουν την ιστορία της επικοινωνίας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και να επιμεληθούν εικαστικά τους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου με graffiti!

Επισκεφθείτε το Μουσείο και τηλε-περπατήστε στο χρόνο, ανακαλύψτε την ιστορία της επικοινωνίας και γίνετε για μια μέρα street artist! Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να ζήσετε την εμπειρία της επικοινωνίας!

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου

Μουσειοπαιδαγωγική δράση για οικογένειες με παιδιά 4 - 6 ετών.

Ώρα:10.00- 11.00

«Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών στον κήπο του Μουσείου»

Παιδιά και γονείς αναζητούν τις «Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών» που είναι κρυμμένες στον κήπο του Μουσείου. Οι ιστορίες συμπληρώνονται και ολοκληρώνονται με πρωτότυπα «τυπώματα» μέσα και έξω από το Μουσείο.

Μουσειοπαιδαγωγική δράση για οικογένειες με παιδιά 7 - 12 ετών.

Ώρα: 11.30-13.00

«Μια βαλίτσα γεμάτη Τηλεπικοινωνιακές Ιστορίες! Έλα να τις ανακαλύψουμε!»

Παιχνίδι συλλογής στοιχείων στην αυλή του Μουσείου! Παιδιά και γονείς κουβαλάνε μέσα στη βαλίτσα τους, στοιχεία που συλλέγουν ανακαλύπτοντας τα εκθέματα.

Εικαστικό πρόγραμμα για παιδιά 6 - 14 ετών.

Ώρα:13.15-14.45

«Street Art στην αυλή του Μουσείου ...»

Μέσω της τέχνης του Graffiti και της Street Art τα παιδιά δημιουργούν εικόνες με cartoon
τηλέφωνα. Μαθαίνουν πληροφορίες για τα εκθέματα ενώ ταυτόχρονα επιμελούνται εικαστικά τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου.

Ξενάγηση

Ώρα: 13.15-14.45

«Τηλε-περίπατος στον χρόνο…!»

Ξεκινάμε από την τηλεγραφία, μαθαίνουμε για την τηλεφωτογραφία και μεταφερόμαστε σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας. Σταματάμε στον τηλεφωνικό θάλαμο για να ρίξουμε ένα κέρμα... και φτάνουμε στο studio
τηλεόρασης του 1968 για να δούμε ασπρόμαυρες εικόνες!

Τετάρτη 18 Μαΐου

Εικαστικό πρόγραμμα για παιδιά 6 - 14 ετών.
Ώρα: 18.00-19.30

«Street Art στην αυλή του Μουσείου...»

Ξενάγηση

Ώρα: 18.00-19.30 / «Τηλε-περίπατος στο χρόνο… !»

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη. Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 210 6201899 και 210 6201999. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για το Μουσείο:

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.

Οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία, αποτελούν τις ιστορίες που αφηγείται το Μουσείο μας. Λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 4.500 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Είναι μέλος των ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), CECA (International Committee for Education and Cultural Action) και CIMUSET (International Committee for Museums and Collections of Science and Technology).

Δείτε περισσότερα στο www.cosmote.gr/museum