Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χαράτσι στους μικρούς μισθούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόσθετες επιβαρύνσεις –φωτιά στα καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ φέρνει το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις που έρχεται μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της εφαρμογής της νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή».

ΕΘΝΟΣ: «Άγνωστος «Χ» ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «θολό παραμένει το τοπίο για τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που αποτελεί «κλειδί» για το συνολικό πακέτο συμφωνίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φορο-καύσωνας με αύξηση ΦΠΑ & νέα χαράτσια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ακριβότερα έως 0,12 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και έως 0,04 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Αυξάνεται από 0,6 ευρώ έως 1 ευρώ η τιμή του πακέτου στα τσιγάρα. Για πρώτη φορά θα επιβληθεί ΕΦΚ 15% έως 30% στον καφέ. 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και ειδικό τέλος διανυκτέρευσης ξενοδοχείων».

ΕΣΤΙΑ: «Σε πλήρη ακινησία η Ελλάς»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το τέλος του πρώτου πενταμήνου του 2016 θα βρει την Ελλάδα σε μια ιδιότυπη ακινησία, με σημείο αφετηρίας την αρχή του έτους. Οι αιτίες είναι πολλές. Η κυριώτερη, όμως, είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρησις στην προαναγγελθείσα κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου».

Η ΑΥΓΗ: «Η ελπίδα επιστρέφει»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αλλαγή κλίματος στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας έχει επιφέρει η διαφαινόμενη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών για τα θέματα της λεγόμενης αξιολόγησης αλλά και τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κρυφό ραντεβού για το χρέος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίγο πριν συνέλθει το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας κλείστηκαν σε ένα γραφείο στις Βρυξέλλες και συζήτησαν διεξοδικά για το ελληνικό χρέος. Πώς απάντησε ο Σόιμπλε στις προτάσεις Τσακαλώτου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: SOS εκπέμπει η αγορά»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εκπέμπουν οι επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ανατραπούν οι θετικές προβλέψεις και το 2016 η τουριστική κίνηση να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προαπαιτούμενα οι αντιλαϊκοί νόμοι και τα μνημόνια διαρκείας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: ΚΚΕ: τα προκλητικά πανηγύρια της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι απανωτοί αντιλαϊκοί νόμοι και τα μνημόνια διαρκείας, όπως ο μόνιμος μηχανισμός παραγωγής σκληρών μέτρων – «αυτόματος κόφτης» - είναι τα αναγκαία προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους και ανάκαμψη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Καφεκοπτείον η Ελλάς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη σκληρή πραγματικότητα των άδικων έμμεσων φόρων που πλήττουν τους πάντες χωρίς καμία αναλογικότητα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες. Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε εξωφρενική αύξηση του φόρου στον καφέ που μπορεί να αγγίξει έως και το 20%, ενώ στη βενζίνη πιθανολογείται αύξηση πάνω από δέκα λεπτά το λίτρο».

KONTRA NEWS: « 2,5 εκ. πρόσφυγες απειλεί να μας στείλει ο Ερντογάν»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με 2,5 εκατομμύρια μετανάστες που είναι «παρκαρισμένοι» σε στρατόπεδα της Τουρκίας, απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη και κατ’ επέκτασιν την Ελλάδα.- Εκβιάζει την Ευρώπη για τη βίζα. – Συναγερμός για ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χαλαρώνουν σταδιακά τα capital controls»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ευνοϊκή μεταχείριση για τις νέες καταθέσεις κεφαλαίων προτείνει η Κομισιόν. Στόχος η επιστροφή των χρημάτων που έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες. Θετικό μέτρο για τουριστικές και εξαγωγικές εταιρείες. Πρώτο βήμα για πλήρη άρση των ελέγχων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «5 σενάρια για ρύθμιση του ελληνικού χρέους»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πέντε σενάρια απομείωσης του ελληνικού χρέους επεξεργάζεται η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, η Κομισιόν και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), με το ΔΝΤ να θέλει πιο ξεκάθαρη και σαφή λύση».