Έχουν ακυρωθεί συμφωνίες 489 δισ. παγκοσμίως το 2016

Έχουν ακυρωθεί συμφωνίες 489 δισ. παγκοσμίως το 2016
Για τους deal makers, το 2016 είναι μια χρονιά κακού ρεκόρ αφού από την αρχή του έτους έχουν αποτύχει συγχωνεύσεις αξίας 378 δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και 489 δισ. παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Dealogic, το ποσό των 378 δισ. δεν είναι μόνο το υψηλότερο μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, αλλά είναι και το μεγαλύτερο ετήσιο σύνολο. Τα 489 δισ. αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, μετά τα 505 δισ. δολάρια του 2007.

Το MarketWatch αναφέρει ότι η συμφωνία σχεδόν 35 δισ. των Halliburton και Baker Hughes ματαιώθηκε λόγω αντίστασης των ρυθμιστικών αρχών. Η Pfizer ακύρωσε τη συγχώνευση 150 δισ. δολαρίων με την Allergan εξαιτίας του νέου πλαισίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Άλλες συμφωνίες εγκαταλείφθηκαν για πιο «παραδοσιακούς» λόγους: Οι Honeywell International και Canadian Pacific Railway απέσυραν τις αυτόκλητες προσφορές προς τις United Technologies και Norfolk Southern, ενώ το κινεζικό Anbang Insurance Group αποχώρησε από μια προσφορά 14 δισ. δολαρίων για την αγορά της Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

Το κύμα αποτυχημένων συμφωνιών αναμένεται να συνεχιστεί. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών συμφωνιών που αντιμετωπίζει εμπόδια στο να οριστικοποιηθεί. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Energy Transfer Equity, Kelcy Warren, ανέφερε στους επενδυτές πως η προσφορά αξίας 32 δισ. δολαρίων της εταιρίας του για την αγορά της Williams δεν μπορεί να προχωρήσει.