Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα σήμερα 5 Απριλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σταρ ο Παπασταύρου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «καταρράκτης συγκλονιστικών αποκαλύψεων από τα «Panama Papers». Ο επονομαζόμενος και «Μπουμπλής» (σύμβουλος του Σαμαρά) σε διεθνή λίστα διαφθοράς με Μέσι, Πούτιν, πρωθυπουργούς, βασιλιάδες και λοιπούς κροίσους».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα βόμβα για το ελληνικό γάλα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ραγδαίες εξελίξεις και ριζικές ανατροπές στην αγορά γάλακτος, φέρνει απόφαση «βόμβα» που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φόροι & θεάματα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: βαρύς ο λογαριασμός στους πολίτες από την πρωθυπουργική «παράσταση» για… πόλεμο με το ΔΝΤ. Μέρκελ και Λαγκάρντ σε κοινή γραμμή για πιστή τήρηση των επώδυνων μέτρων του Μνημονίου. Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε για κλείσιμο της αξιολόγησης έως τις 22 Απριλίου και «διέγραψε» την ελάφρυνση χρέους».

ΕΣΤΙΑ: «Θέμα αξιοπιστίας για την Ελλάδα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το ζήτημα του κύρους και της αξιοπιστίας μιας χώρας θεωρείται παραδοσιακά από τα σπουδαιότερα στην διεθνή πολιτική: Κτίζεται με κόπο και μεθοδικότητα στο πέρασμα του χρόνου, ενώ μπορεί αρκετά εύκολα και γρήγορα να κατακρημνισθεί».

Η ΑΥΓΗ: «Ούτε χιλιοστό πίσω»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η φράση του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ζητήσουμε περισσότερα, αλλά και δεν θα δώσουμε ούτε ένα χιλιοστό παραπάνω απ’ ό,τι συμφωνήθηκε το καλοκαίρι» συμπυκνώνει την απάντηση της κυβέρνησης στις αξιώσεις του ΔΝΤ για παράλογα μέτρα και ουσιαστικά τροποποίηση, επί τα χείρω για την Ελλάδα, της συμφωνίας του Αυγούστου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι πειρατές της Καραϊβικής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι κυβερνήσεις διατάσσουν, η μία μετά την άλλη, επείγοντες φορολογικούς ελέγχους, καθώς πολλές χιλιάδες μεγαλοσχήμονες «ανάμεσά τους πρώην και νυν ηγέτες κρατών, από τη Βρετανία και την Ισλανδία ως την Αργεντινή και τον Κόλπο- εμπλέκονται στο μέγα σκάνδαλο των υπεράκτιων εταιρειών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σε τεντωμένο σχοινί η αξιολόγηση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αβέβαιη καθίσταται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, ύστερα και από το πολεμικό σκηνικό μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ, στον απόηχο της δημοσιοποίησης της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τόμσεν- Βελκουλέρσκου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να μη διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ και το γνωστό και δοκιμασμένο εκβιασμό ότι «υπάρχουν και χειρότερα» για να νομιμοποιήσει τη αντιλαϊκή της πολιτική, να εξωραΐσει το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την ΕΕ και να επιταχύνει την αξιολόγηση», δηλαδή το νέο πακέτο σκληρών μέτρων».

ΤΑ ΝΕΑ: « «Χ. Καραμάνος – Ν. Παππάς – Α. Τσίπρας ΟΕ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εταιρεία, που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015, είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς. Ο πρώτος μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του στις αρχές του 2010, λίγο αφότου εξελέγη βουλευτής –ωστόσο η συμμετοχή του δεν εμφανίζεται στα δημοσιοποιημένα πόθεν έσχες του».

KONTRA NEWS: «Γενναίο ΟΧΙ του Αλέξη στους εκβιαστές και τοκογλύφους του ΔΝΤ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με ένα γενναίο ΟΧΙ απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στο εκβιαστικό κρεσέντο των τοκογλύφων του ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων που μεθοδεύουν Λαγκάρντ και Τόμσεν στην εναγώνια προσπάθειά τους να τινάξουν στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέο θρίλερ με την τρόικα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αιχμή αναφορικά με ενδεχόμενες ευθύνες της χώρας μας για την υποκλοπή της συνομιλίες Τόμσεν –Βελκουλέσκου. Σε μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση με το ΔΝΤ οδηγείται η κυβέρνηση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χάνεται κι άλλος χρόνος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και θεσμών, καθώς το IMFgate έριξε βαριά τη σκιά του στην πρώτη επαφή του υπ. Οικονομικών με το κουαρτέτο».