Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος

Αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος
Την παράδοση τετρασέλιδης επιστολής σε γυναίκα που ζει στην Κύπρο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αεροπειρατής που έθεσε υπό τον έλεγχό του αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Λάρνακα.

Ο αεροπειρατής, που φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του, ανέφερε το όνομα της γυναίκας στις κυπριακές Αρχές.

Σύμφωνα με την EgyptAir, όλοι οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη του πληρώματος.

Πρόκειται για την πτήση ΜS 181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, των αιγυπτιακών αερογραμμών, της Egypt Air.

Στο Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών υπάρχουν 62 επιβαίνοντες, 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Πότε εκδηλώθηκε η αεροπειρατεία

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας -εντός περιοχής ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας.

Η πτήση αναχώρησε στις 06:28 τοπική ώρα (07:28 ώρα Ελλάδας) από την Αλεξάνδρεια και ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Κάιρο στις 08:15. Τελικά προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:46. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Egypt Air δεν υπάρχει ενημέρωση για την προσγείωσή του.

Η κυπριακή αστυνομία, αλλά και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσαν την αεροπειρατία. «Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομείου της Λάρνακας ενημερώθηκε στις 08:30 ότι στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αεροραμμών έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία», ανέφερε αστυνομική πηγή στο Cyprus Weekly προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50.

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ στο αεροδρόμιο έχουν μεταβεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Κύπρου, αλλά και ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Ειδικές δυνάμεις και ασθενοφόρα στο αεροδρόμιο

Το αεροπλάνο βρίσκεται απομονωμένο σε χώρο του αεροδρομείου της Λάρνακας και αναμένεται σε λίγο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι αεροπειρατές δεν έχουν πει ότι εκπροσωπούν κάποια οργάνωση, ενώ δεν έχει γίνει έξοδος κανενός επιβάτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητήσει να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το αεροπλάνο προκειμένου να ξεκινήσει η αποβίβαση των γυναικόπαιδων από την Αίγυπτο.

Εκτρέπνονται στην Πάφο οι υπόλοιπες πτήσεις

Εντωμεταξύ το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει κλείσει και όλες οι πτήσεις εκτρέπονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ