Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις σήμερα 29 Μαρτίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ληστεία στα ΙΧ με ντίζελ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «φοροεπιδρομή σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων με πετρελαιοκίνηση και νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά θα φέρουν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για νέα αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα».

ΕΘΝΟΣ: «Το μυστήριο με τις τιμές στο γάλα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με εισαγόμενα από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη φθηνό φρέσκο γάλα, που «βαφτίζεται» ελληνικό, έχει πλημμυρίσει η αγορά. Στα αζήτητα μένει το εγχώριο προϊόν, με τις τιμές να έχουν πέσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Με αφανισμό απειλούνται οι Έλληνες παραγωγοί".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κρατήσεις-σοκ για μισθωτούς & συνταξιούχους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέες επιβαρύνσεις από την αλλαγή της κλίμακας εισοδήματος και τις αυξήσεις στην εισφορά αλληλεγγύης. Ετοιμάζουν χαράτσια στις συνδέσεις Ιντερνετ και τη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ τώρα συμφωνούν και για καζίνο στο Ελληνικό».

ΕΣΤΙΑ: «Γιατί το κράτος παράγει ζάχαρη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τι συμβαίνει σε μια επιχείρηση η οποία κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο παρουσιάζει ζημίες ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ, κατά το αμέσως προηγούμενο είχε ζημίες 50 εκατ. και συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές σχεδόν 150 εκατ.».

Η ΑΥΓΗ: «Ηπιότερα μέτρα λόγω πλεονάσματος»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ κλείνει τελικώς το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που θα αποσταλούν την Πέμπτη στη Eurostat. Το στοιχείο αυτό προσφέρει καλύτερη βάση διαπραγμάτευσης στις διαβουλεύσεις».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διαπλοκή, διαφθορά και ο σύμβουλος του Σαμαρά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν ιδιοκτήτης και δικαιούχος της εταιρείας για την οποία πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι πληροφορίες από τις «εξωτερικές» Βρετανικές Παρθένες Νήσους διαψεύδουν τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, που ισχυριζόταν ότι ήταν απλός διαχειριστής».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ευκολία στους φόρους, δυστοκία στις δαπάνες»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας και αφού έχει ήδη αποφασίσει μεγάλες επιβαρύνσεις στη φορολογία φυσικών προσώπων αλλά και επιχειρήσεων, η κυβέρνηση στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στο σκέλος των δαπανών, προκειμένου να συμπληρώσει το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό μέτρων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «πυκνώνουν τα καλέσματα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία, σε συνεννόηση με το κουαρτέτο, ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νέο Φορολογικό και άλλα αντεργατικά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Απειλές, ψέματα και συκοφαντίες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι προβολείς είναι στραμμένοι απόψε στη Βουλή επάνω στους δύο αρχηγούς –που από τα δικά τους αντανακλαστικά, τις αιφνιδιαστικές κινήσεις ή τους κρυμμένους άσους εξαρτάται εν πολλοίς η έκβαση της κοινοβουλευτικής μάχης».

KONTRA NEWS: «Καταρρέει η κλεπτοκρατία τους παίρνουν τα λεφτά και τους κλείνουν φυλακή»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ποιος αλήθεια θα το φανταζόταν ότι για τον ισχυρότερο παράγοντα της διαπλοκής στην Ελλάδα, που μονοπωλούσε επί δεκαετίες τα δημόσια έργα και τις μεγάλες συμβάσεις, ενώ διαθέτει και τη μεγαλύτερη δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης, θα εκδιδόταν σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και θα βρισκόταν με το ένα πόδι στη φυλακή».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ανάσα στην αγορά Ι.Χ.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θετική η απόφαση, παρά το «ψαλίδισμα» των εκπτώσεων έως 50% στο τέλος ταξινόμησης. Σημαντικό το όφελος για τους αγοραστές Ι.Χ.. Με το μέτρο της απόσυρσης αντικαταστάθηκαν 450.000 Ι.Χ. στην 6ετία 2010-15».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αδειοδοτήσεις – εξπρές για νέες επιχειρήσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με την απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια αρχή θα είναι εφικτή πλέον και στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε το σχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με το οποίο απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες αδειοδότησης σε τρεις κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».